Sajttal-brokkolival töltött, fűszeres csirkemell ropogós bundában, tepsiben sütve
Sajttal és brokkolival töltve igazán finom a rántott csirkemell. Ha pedig olaj helyett tepsiben sütöd ki, a gyomrot is kevésbé terheli meg.
A sajt és a brokkoli fűszeres csirkemellbe töltve is remekül harmonizál egymással. Finomabb lesz a hús, ha elkészítés előtt egy órát fűszeres pácban hagyod. A feltekert csirkemelleket hústűvel vagy fogpiszkálóval rögzítsd, tálalás előtt azonban ne felejtsd el ezeket eltávolítani.
Sajttal-brokkolival töltött csirkemell
Hozzávalók
- 60 dkg filézett csirkemell
- 15 dkg trappista sajt
- 1 fej brokkoli
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 kávéskanál bazsalikom
- 1 kávéskanál oregánó
- 1 kávéskanál kakukkfű
- 1 kávéskanál szárított petrezselyem
- só
- bors
A panírhoz
- 15 dkg liszt
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 4 tojás
Elkészítés:
A csirkemellet vágd nagyobb szeletekre, és finoman klopfold ki. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, bazsalikommal, oregánóval, kakukkfűvel, petrezselyemmel és az átnyomott fokhagymagerezdekkel, kend be vele a hússzeleteket, majd egy órát pihentesd a hűtőben. Közben a brokkolit szedd rózsáira, alaposan mosd meg, és sós vízben párold 10 percig. A sajtot reszeld le.
A csirkemellek mindegyikére helyezz reszelt sajtot és annyi felaprított brokkolirózsát, hogy még könnyedén fel tudd tekerni. Hústűvel vagy fokhagymával rögzítsd, majd forgasd lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába.
Egy nagyobb tepsit bélelj ki sütőpapírral, erre fektesd a bepanírozott csirkemelleket. Süsd 180 fokon 30 percig, amíg a panír ropogós, belül a hús pedig puha lesz. Közben egyszer fordítsd át a szeleteket.
Akár a tojássalátát is felturbózhatod brokkolival.
- brokkoli
- rántott étel
- töltött csirkemell
- töltött-rántott csirkemell
- brokkolival töltött csirkemell
- rántott csirkemell
- Recept
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció