Sajttal, baconnel töltött krumpli - Csak 10 perc munka, a többit a sütő elintézi
Ha igazán jó töltött krumplit ennél, akkor ez tökéletes választás!
Nem véletlenül népszerű vacsora az egészben sült, mindenféle finomsággal töltött krumpli. Alig van vele munka, a végeredmény pedig elképesztően finom. Rengeteg variációja közül ez az egyik legjobb. Ha van időd és készüléked, lassúfőző edényben is elkészítheted.
A krumplikat mosd meg, kívül alaposan súrold meg. Keverj össze két-három evőkanál olívaolajat másfél teáskanál sóval, és dörzsöld be vele a krumplikat. Csomagold mindegyiket fóliába, és középen szurkáld meg egy villával. Süsd 200 fokon egy órán át. Közben készítsd elő a tölteléket. Ha a krumplik nagyjából puhák, csomagold ki őket, vágd be őket mélyen hosszában, és szórd meg sajttal és baconnel. Tedd vissza a sütőbe, és süsd addig, amíg a sajt el nem olvad. Ha kivetted, üss mindegyikre egy kanál tejfölt és szórd meg friss snidlinggel.