Egészben sült, sajttal, baconnel töltött krumpli: köret és főétel is lehet

A híres angol töltött krumpli, a jacket potato kívül ropogós és aranyszínű, belül puha és szinte krémes. A baconös, sajtos töltelék pedig mindig telitalálat.

baconos-sajtos-sult-krumpli-recept
beauty and style
Top olvasott cikkek

Amikor az esték már hűvösebbek, érdemes bevetni a forró, egészben sült, töltött krumplit. Olvasztott vajjal és izgalmas töltelékkel laktató vacsora lehet, de nagyobb étkűeknek főfogás mellé is kínálhatod. Fontos, hogy azonos nagyságú krumplikat válogass össze, hogy együtt puhuljanak meg. 

Sajttal, baconnel töltött krumpli

Hozzávalók

  • 4 db krumpli
  • 10 dkg cheddar sajt
  • 10 dkg bacon
  • 3 dl tejföl
  • 2 evőkanál vaj
  • bors
  • snidling
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit alaposan mosd meg, villával vagy éles késsel több helyen szurkáld meg. Kend be sóval, borssal összekevert olvasztott vajjal, és 190 fokon süsd puhára körülbelül egy óra alatt. Közben a bacont vágd kisebb darabokra, és pirítsd meg, a sajtot reszeld le. 

A krumplik tetejét vágd be X alakban, hogy szétnyíljanak. Rakd rá a tejfölt, szórd meg cheddar sajttal, apróra vágott snidlinggel és baconnel. Érdemes pár percre visszatolni a sütőbe, de akár rögtön tálalhatod is. 
A Hasselback krumpli is ínyenc fogás, főleg kolbásszal és sajttal.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük