Egészben sült, sajttal, baconnel töltött krumpli: köret és főétel is lehet
A híres angol töltött krumpli, a jacket potato kívül ropogós és aranyszínű, belül puha és szinte krémes. A baconös, sajtos töltelék pedig mindig telitalálat.
Amikor az esték már hűvösebbek, érdemes bevetni a forró, egészben sült, töltött krumplit. Olvasztott vajjal és izgalmas töltelékkel laktató vacsora lehet, de nagyobb étkűeknek főfogás mellé is kínálhatod. Fontos, hogy azonos nagyságú krumplikat válogass össze, hogy együtt puhuljanak meg.
Sajttal, baconnel töltött krumpli
Hozzávalók
- 4 db krumpli
- 10 dkg cheddar sajt
- 10 dkg bacon
- 3 dl tejföl
- 2 evőkanál vaj
- só
- bors
- snidling
Elkészítés:
A krumplit alaposan mosd meg, villával vagy éles késsel több helyen szurkáld meg. Kend be sóval, borssal összekevert olvasztott vajjal, és 190 fokon süsd puhára körülbelül egy óra alatt. Közben a bacont vágd kisebb darabokra, és pirítsd meg, a sajtot reszeld le.
A krumplik tetejét vágd be X alakban, hogy szétnyíljanak. Rakd rá a tejfölt, szórd meg cheddar sajttal, apróra vágott snidlinggel és baconnel. Érdemes pár percre visszatolni a sütőbe, de akár rögtön tálalhatod is.
A Hasselback krumpli is ínyenc fogás, főleg kolbásszal és sajttal.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept