Ropogós, sajtszószban sült kelbimbó: isteni köret krumpli helyett
Pár perc munkával hihetetlenül finom köretet készíthetsz a nagyon egészséges kelbimbóból. Sajttal, tejszínnel igazán pazar.

Ropogós, sajtszószban sült kelbimbó: isteni köret krumpli helyett
Ez is érdekelhet

Fedezd fel a gőzállomást, mellyel a vasalás gyorsabb, mint valaha! (x)

Pihenj meg, és vegyél lendületet a céljaidhoz egy hibátlan kávé felett! (x)

Utazás Kiállítás - Aktív hétvége van. Kezdd itt a nyaralás tervezését! (x)

Erről a magyar kozmetikai márkáról beszél mindenki (x)

beauty and style

Házi arcszérum esszenciális olajokkal: késlelteti a bőröregedést, és feszesíti a kontúrokat »

Magyar tervezők Milánóban: 8 márka óriási lehetőséget kapott »

Nadrágkosztüm, nemcsak különleges alkalmakra: ilyen nőies lehetsz benne tavasszal »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha eddig még soha nem ettél kelbimbót, muszáj kipróbálnod! Nagyon sok benne a C-vitamin, így felturbózhatod vele az immunrendszeredet. Legtöbbször köretként készítik, de ízletes sajtszószban sütve egytálételként is megállja a helyét.   

Sajtszószban sült kelbimbó

Hozzávalók:

  • 50 dkg kelbimbó
  • 10 dkg sajt
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A kelbimbókat mosd meg, a külső héjat távolítsd el, a nagyobbakat vágd két részre. Az olajat keverd össze a fokhagymával és a sóval. Öntsd egy serpenyőbe a tejszínt, reszeld hozzá a sajtok felé, ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval. Kevergesd addig, amíg fel nem olvad a sajt. 

Rakd egy tepsibe vagy hőálló tálba a kelbimbókat, majd locsold meg a fokhagymás olajjal. Öntsd le a tejszínes keverékkel, majd szórd a tetejére a reszelt sajtot. Dugd előmelegített sütőbe, és süsd meg 180 fokon 20 perc alatt.  

Ezt is szeretjük