Ropogós, sajtszószban sült kelbimbó: isteni köret krumpli helyett
Pár perc munkával hihetetlenül finom köretet készíthetsz a nagyon egészséges kelbimbóból. Sajttal, tejszínnel igazán pazar.

Ropogós, sajtszószban sült kelbimbó: isteni köret krumpli helyett
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha eddig még soha nem ettél kelbimbót, muszáj kipróbálnod! Nagyon sok benne a C-vitamin, így felturbózhatod vele az immunrendszeredet. Legtöbbször köretként készítik, de ízletes sajtszószban sütve egytálételként is megállja a helyét.   

Sajtszószban sült kelbimbó

Hozzávalók

  • 50 dkg kelbimbó
  • 10 dkg sajt
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A kelbimbókat mosd meg, a külső héjat távolítsd el, a nagyobbakat vágd két részre. Az olajat keverd össze a fokhagymával és a sóval. Öntsd egy serpenyőbe a tejszínt, reszeld hozzá a sajtok felé, ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval. Kevergesd addig, amíg fel nem olvad a sajt. 

Rakd egy tepsibe vagy hőálló tálba a kelbimbókat, majd locsold meg a fokhagymás olajjal. Öntsd le a tejszínes keverékkel, majd szórd a tetejére a reszelt sajtot. Dugd előmelegített sütőbe, és süsd meg 180 fokon 20 perc alatt.  

Ezt is szeretjük