Igazi sajtos tallér - Ropogósabb, mint a bolti
Ha unod már a sok sütit és édességet, vesd be a sajtos tallért. Akár gofrisütőben is elkészítheted.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha nem csak édesszájú vendégekre számítasz, vagy azt akarod, hogy az alkohol is jobban csússzon, süss ropogós sajtos tallérokat. Ez a nasi melegen és hidegen egyformán finom, és nagyon kiadós. Ha kipróbálod, Dankó Erika receptjét gondosan el fogod majd tenni.

Sajtos tallér

Hozzávalók 58 darabhoz

  • 75 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg sajt
  • 4,5 dl tejföl
  • 1 tojás
  • 1 csapott evőkanál só
  • csipet sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

Öntsd a lisztet egy tálba. Add hozzá a sütőport, a vajat, a sajtot, a tejfölt, a tojást és a sót. Az egészet jól gyúrd össze. Ha a massza összeáll, szép fényes, és a kezedről is lejön, formázz belőle egy cipót. Abból készíts körülbelül 2 centi átmérőjű golyókat. Több tálba oszd szét, és tedd hidegre. Pihentesd legalább egy órát.

Sütés előtt vedd ki a tésztát a hűtőből, a tallérsütőt pedig melegítsd fel, kend ki kevés zsiradékkal. Tégy bele két-három gombócot, a sütő tetejét nyomd rá, várj öt másodpercig, majd fordítsd meg. Pirulásig süsd a tallérokat. Minél sötétebbek, annál ropogósabbak lesznek. Ha a kész tészta nem esik ki magától, egy lapáttal segítsd ki a sütőből.

Ezt is szeretjük