Sajtos rakott makaróni
Dobd fel a megszokott sajtos tésztát, és süsd össze a sütőben egy kevés hagymával, meglátod, sokkal izgalmasabb fogást kapsz.
Egy rakottast összedobálni nem nagy dolog, így valószínűleg még hétfő este is érzel hozzá erőt, főleg akkor, ha tudod, hogy a végeredmény krémes, sajtos finomság lesz.


Az egyszerű rakott tésztát dobd fel egy kis hagymával és szerecsendióval! Ha marad a vacsorából, az tökéletesen megteszi másnap ebédre is.
Sajtos rakott makaróni
Hozzávalók:
- 50 dkg makaróni
- 15 dkg trappista
- 15 dkg füstölt sajt
- 5 dl tejszín
- 2 fej vöröshagyma
- vaj
- olaj
- szerecsendió
- só
A tésztát főzd ki sós vízben, de maradjon kicsit kemény. A hagymát vágd vékony szeletekre. A sajtokat reszeld le, a tejszínt melegítsd meg, majd keverd bele a sajtot - egy keveset hagyj majd a tészta tetejére is -, a szerecsendiót és a sót, és melegítsd tovább, de ne forrald fel.
Vajazz és morzsázz ki egy jénai tálat, majd tedd a tészta felét az aljába, öntsd le a tejszínes keverékkel, és szórj rá a hagymából, majd ismételd meg, végül szórd rá a maradék reszelt sajtot. Előmelegített sütőben 20-25 percig süsd.
OLVASD EL EZT IS!

- sajt
- tészta
Tejszínes rakott makaróni

- libamáj
- hagyma
Penne libamájjal, sült hagymával

- paradicsom
- tészta