Füstölt sajtos tepsis krumpli hagymával – Megunhatatlan klasszikus, ami gyorsan kész van

Ez a tepsis krumpli nagyon laktató, a füstölt sajt és a hagyma teszi különlegessé.

Füstölt sajtos tepsis krumpli hagymával
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A krumpli minden formájában verhetetlenül finom, akár sütve, főzve vagy pürének elkészítve. Ez a füstölt sajtos, hagymás tepsis krumpli isteni finom és laktató. 

Füstölt sajtos tepsis krumpli

Hozzávalók

  • 60 dkg krumpli
  • 3 vöröshagyma
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 3 dkg vaj + kevés a tepsi kikenéséhez
  • bors
  • 0.5 teáskanál szerecsendió
  • ízlés szerint tejföl a tálaláshoz
Recept idők

Pucold meg a krumplit és a hagymát, majd szeleteld fel vékony karikákra. Reszeld le a sajtot. Vajazz ki egy tepsit. A szeletek felét válatkozva, egymásra fektetve rakd bele a tepsibe. Sózd, borsozd ízlés szerint, szórd meg a szerecsendióval és a reszelt sajt felével. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Olvaszd fel a vajat, majd öntözd meg vele a tepsibe helyezett alapanyagokat. Ezután helyezd el a tepsiben a maradék krumpli- és hagymakarikákat. Ismét sózd, borsozd ízlés szerint, és szórd meg a szerecsendióval, majd a maradék reszelt sajttal. Helyezd az előmelegített sütőbe, és 45 perc alatt süsd aranybarbarnára. Tálaláskor tejföllel is fogyaszthatod.

Gazdag, kiadós muszaka: besamelmártás teszi ellenállhatatlanná

Az ízletes muszaka a világ egyik legfinomabb étele, amit a nyári hőségben is megéri elkészíteni, mert nagy adagban készül, másnap is jólesik.

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Kép: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük