Sajtos-tejszínes tészta ropogós baconnel, egyenesen a sütőből
A teteje ropogós, belül krémes: a sajtos, tejszínes tészta összesütve még finomabb.

Sajtos-tejszínes tészta ropogós baconnel, egyenesen a sütőből
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Méregtelenítő arcradír zöld teával: mindent kiseper a pórusokból, és nem szárítja a bőrt »

5 éves gyerekek bányásszák a szemfestékek alapanyagát: csúf igazság a kozmetikai iparról »

Így viselik a párizsi nők idén a feketét: sikkes és egyáltalán nem gyászos »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez nem olyan sajtos tészta, mint amilyet annak idején a menzán kaptál. Annál sokkal finomabb. Kevés bacon, sok sajt, a tejszíntől pedig finom krémes lesz. Fontos, hogy jó minőségű sajtokat használj, illetve legalább kétfélét. A maradékot akár hidegen is eheted. Tálaláskor megszórhatod még petrezselyemmel.

Sajtos-tejszínes tészta

Hozzávalók:

  • 40 dkg tészta
  • 15 dkg ementáli sajt
  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg bacon
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát főzd bő, sós vízben fogkeményre körülbelül 10 perc alatt. Szűrd le, öblítsd le, csepegtesd le. A tejszínt kezdd langyosítani, majd keverd össze a liszttel, a sóval, a borssal, a szerecsendióval és a préselt fokhagymával. Tedd hozzá a reszelt sajt felét, és húzd le a tűzről. Kevergesd addig, amíg a sajt elolvad.

Egy tűzálló tálat vagy egy tepsit kenj ki vajjal. Rakd bele a tésztát, öntsd rá a szószt, szórd meg baconnel, és óvatosan forgasd össze. Tedd a tetejére a maradék reszelt sajtot. Told előmelegített sütőbe, és süsd meg 180 fokon körülbelül 20 perc alatt. Ha a sajt szép piros, vedd ki a sütőből. 

Képek: Getty Images.

Ezt is szeretjük