Pofonegyszerű sajtos-tejfölös tarja
Bármikor bevethető, ízletes főfogás
Húsimádó vagy? Akkor a kiadós sajtos-tejfölös tarja kipróbálásához rögtön kedvet kapsz.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ki akarsz tenni magadért, de nincs ötleted hétvégére? Ezt a receptet feltétlenül nézd meg! A sajtos-tejfölös tarja alá krumplit is pakolhatsz, így nem kell külön köretet sem készíteni. A hús finom omlós, fűszeres és szaftos lesz.

Sajtos-tejfölös tarja

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg csont nélküli tarja
  • 30 dkg reszelt sajt
  • 3 dl tejföl
  • 2 fej vöröshagyma
  • majoránna
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A tarját mosd meg, szeleteld fel, majd klopfold vékonyra. A vöröshagymát vágd karikákra. Ízesítsd a húst sóval, borssal, majoránnával, tedd rá a vöröshagymát. Legalább fél órát hagyd állni, hogy a fűszerek jól átjárják a tarját. Még jobb, ha hosszabb ideig pácolódhat a hús

A pihentetést követően egy tepsit kenj zsírral, rendezd el benne a szeleteket, majd önts alá egy deci vizet. Kend meg tejföllel, és fedd le fóliával. Rakd a sütőbe, és 170 fokon süsd körülbelül másfél óráig. Ezután vedd le róla a fóliát, majd szórd meg reszelt sajttal, és pirítsd rá.

Ezt is szeretjük