Sajtos, tejfölös harmonikakrumpli: ilyen egyszerű a Hasselback
Hideg, téli estéken a frissen sült, sajtos-tejfölös Hasselback-krumplinál jobbat nem is kívánhatnál.


- Angelina Jolie és Brad Pitt középső lánya jól megnőtt: a 14 éves Shiloh olyan magas, mint az anyja
- Helyesíráskvíz, amit sokan elrontanak: egyelőre vagy egyenlőre, melyik a jó?
- Friss felvételen a 85 éves Alain Delon: volt felesége társaságában fotózták le
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
- Magyar is van a világ leghíresebb mémjei között: a rajtuk szereplő emberek így megváltoztak az évek során
A sűrűn bevagdosott krumplit a svédeknek köszönhetjük: először a stockholmi Hasselbacken vendéglőben szerepelt az étlapon. A krumpli egyszerre ropogós, krémes és pikáns. Kevés erőbedobással, nagyon egyszerűen elkészítheted. Aligha találsz olyat, aki ne szeretné a Hasselback-krumplit.
Sajtos, tejfölös harmonikakrumpli
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 db krumpli
- 10 dkg sajt
- 4 szelet bacon
- 2 dl tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- 0.5 dl olaj
- só
- bors
- zöldfűszer
Elkészítés:
Érdemes nagyobb, ovális krumplikat választanod. Mosd meg alaposan, kis kefével akár meg is dörzsölheted. Vagdosd be két-három milliméterenként. Arra ügyelj, hogy ne vágd át, fontos, hogy az alsó része egyben maradjon. Rendezd a krumplikat egy tűzálló edénybe. Az olajat keverd össze ízlés szerinti sóval, borssal, és rakd hozzá a zúzott fokhagymát. Dörzsöld be vele jó alaposan a krumplikat. Figyelj, hogy a mélyedésekbe is kerüljön fűszeres keverék.
Told előmelegített sütőbe, és süsd meg 200 fokon körülbelül 50 perc alatt. Amikor már könnyen bele tudod szúrni a kést, locsold meg tejföllel, szórd meg bacondarabokkal, reszelt sajttal és a kedvenc zöldfűszereddel. Süsd még 10 percig, majd forrón tálald.

Még több recept