Sajtos, tejfölös harmonikakrumpli: ilyen egyszerű a Hasselback
Hideg, téli estéken a frissen sült, sajtos-tejfölös Hasselback-krumplinál jobbat nem is kívánhatnál.

Sajtos, tejfölös harmonikakrumpli: ilyen egyszerű a Hasselback
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Arcszérum kávézaccból és avokádómagból? Újrahasznosítás már a szépségápolásban is »

Mellélőtt szettjével a gyönyörű színésznő: mi történt Chloë Moretz stílusérzékével? »

A magyaros csipkével is lehet újat mutatni: elbűvölő esküvői ruhák 2020-ra, magyar tervezőtől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sűrűn bevagdosott krumplit a svédeknek köszönhetjük: először a stockholmi Hasselbacken vendéglőben szerepelt az étlapon. A krumpli egyszerre ropogós, krémes és pikáns. Kevés erőbedobással, nagyon egyszerűen elkészítheted. Aligha találsz olyat, aki ne szeretné a Hasselback-krumplit. 

Sajtos, tejfölös harmonikakrumpli

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db krumpli
  • 10 dkg sajt
  • 4 szelet bacon
  • 2 dl tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0.5 dl olaj
  • bors
  • zöldfűszer
Recept idők

Elkészítés:

Érdemes nagyobb, ovális krumplikat választanod. Mosd meg alaposan, kis kefével akár meg is dörzsölheted. Vagdosd be két-három milliméterenként. Arra ügyelj, hogy ne vágd át, fontos, hogy az alsó része egyben maradjon. Rendezd a krumplikat egy tűzálló edénybe. Az olajat keverd össze ízlés szerinti sóval, borssal, és rakd hozzá a zúzott fokhagymát. Dörzsöld be vele jó alaposan a krumplikat. Figyelj, hogy a mélyedésekbe is kerüljön fűszeres keverék.
 

Told előmelegített sütőbe, és süsd meg 200 fokon körülbelül 50 perc alatt. Amikor már könnyen bele tudod szúrni a kést, locsold meg tejföllel, szórd meg bacondarabokkal, reszelt sajttal és a kedvenc zöldfűszereddel. Süsd még 10 percig, majd forrón tálald.

Ezt is szeretjük