Sajtos szószban sült, töltött gombák: most könnyen beszerezheted a hozzávalókat
Könnyen igazi ínyencfalatokat varázsolhatsz az egyszerű gombából. Töltve, selymes sajtszószban sütve biztos siker forrása.

Sajtos szószban sült, töltött gombák: most könnyen beszerezheted a hozzávalókat
Ez is érdekelhet

Lépj most a gondtalan nyugdíjas éveidért! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

beauty and style

Gyönyörű, natúr smink karácsonyra: ezt viseld, ha nem akarsz túlzásokba esni »

Ez az app segít, hogy mindig hidratált legyél: figyelmeztet, mennyi vizet kell innod »

Zavarba ejtő fotókon pózol a 16 éves modell: az arca egy kislányé, de nőként néz a kamerába »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha szeretnél gyors és ízletes gombavacsorát készíteni, ezt próbáld ki! Most van a szezonja, rengeteg gomba közül válogathatsz. Mindenképpen nagyobb fejeket válassz, hogy jócskán meg tudd tölteni. A szószhoz kétféle sajtot is használhatsz, az egyik azonban legyen karakteresebb.  

Sajtos szószban sült gombák

Hozzávalók:

Töltött gombához

  • 6 db nagy gomba
  • 10 dkg sajtkrém
  • 10 dkg túró
  • bors
  • kakukkfű

Sajtszószhoz

  • 20 dkg sajt
  • 4 dl tejszín
  • 2 dl száraz fehérbor
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A gombákat alaposan mosd meg, majd itasd le róluk a vizet. Óvatosan szedd ki a tönköket, és vájd ki a belsejüket. A sajtkrémet, a túrót dolgozd össze, ízesítsd sóval, borssal, kakukkfűvel, és töltsd a gombafejekbe.
A szószhoz a tejszínt és a bort öntsd egy lábosba, és szórd bele a reszelt sajtot. Folyamatosan kevergetve melegítsd össze. Közben sózd, borsozd, dobd hozzá a szerecsendiót. Amikor a sajt elolvad, húzd le a tűzről. Rendezd a gombákat egy hőálló tálba, és öntsd rá a szószt. Tedd forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 20 perc alatt. 

 

Képek: Getty Images.

Ezt is szeretjük