Sajtos szószban sült, töltött gombák: most könnyen beszerezheted a hozzávalókat
Könnyen igazi ínyencfalatokat varázsolhatsz az egyszerű gombából. Töltve, selymes sajtszószban sütve biztos siker forrása.

Sajtos szószban sült, töltött gombák: most könnyen beszerezheted a hozzávalókat
Ez is érdekelhet

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Brasch Bence félmeztelenül csábít a mozivásznon (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

beauty and style

Leteszteltük a világ első intelligens arctisztítóját – Eddig te sem tudtad, mi az a tiszta arcbőr »

Porcelánarcot photoshopoltak Claudia Schiffernek: 20 évet leretusáltak róla »

Az ősz legdivatosabb kiegészítője: így viseld tízféleképpen az óriási sálat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha szeretnél gyors és ízletes gombavacsorát készíteni, ezt próbáld ki! Most van a szezonja, rengeteg gomba közül válogathatsz. Mindenképpen nagyobb fejeket válassz, hogy jócskán meg tudd tölteni. A szószhoz kétféle sajtot is használhatsz, az egyik azonban legyen karakteresebb.  

Hozzávalók:

Töltött gombához

  • 6 db nagy gomba
  • 10 dkg sajtkrém
  • 10 dkg túró
  • bors
  • kakukkfű

Sajtszószhoz

  • 20 dkg sajt
  • 4 dl tejszín
  • 2 dl száraz fehérbor
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A gombákat alaposan mosd meg, majd itasd le róluk a vizet. Óvatosan szedd ki a tönköket, és vájd ki a belsejüket. A sajtkrémet, a túrót dolgozd össze, ízesítsd sóval, borssal, kakukkfűvel, és töltsd a gombafejekbe.
A szószhoz a tejszínt és a bort öntsd egy lábosba, és szórd bele a reszelt sajtot. Folyamatosan kevergetve melegítsd össze. Közben sózd, borsozd, dobd hozzá a szerecsendiót. Amikor a sajt elolvad, húzd le a tűzről. Rendezd a gombákat egy hőálló tálba, és öntsd rá a szószt. Tedd forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 20 perc alatt. 

 

Képek: Getty Images.

Ezt is szeretjük