Sajtos-szalonnás rakott krumpli: az egyik legfinomabb variáció
Miért ne próbálnád ki új formában a rakott krumplit? Készítsd szalonnával és sok sajttal!

Sajtos-szalonnás rakott krumpli: az egyik legfinomabb variáció
Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Ha hordasz melltartót, ezeket a trükköket ismerned kell – Megkönnyítik az életed »

Így szedd ki az alapozót az ecsetből: illatos és makulátlan lesz »

Palvin Barbara elkenődött rúzzsal is dögös – Így még nem láthattuk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A rakott krumpli szinte minden családnál rendszeresen szerepel az étlapon. Érdemes időnként változtatni a megszokott recepten, hogy ne váljon unalmassá. Cseréld a kolbászt baconre, a tejfölt pedig tejszínre, nem fogod megbánni. Krémes lesz, a friss fűszernövényektől pedig üde és ízletes. 

Sajtos-szalonnás rakott krumpli

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg krumpli
  • 15 dkg bacon
  • 10 dkg sajt
  • 10 dkg krémsajt
  • 2 dl tejszín
  • 3 ág rozmaring
  • 2 ág bazsalikom
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 ág kakukkfű
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, és karikázd fel vékonyan. Főzd sós vízben nyolc-tíz percig, majd szűrd le. A bacont vágd kis darabokra, és süsd öt percig egy evőkanál olajon. Keverd össze a bort, a tejszínt, a krémsajtot, a rozmaringot, a kakukkfüvet, a fokhagymát, majd szórj hozzá sót és borsot.
 
Rendezd a krumplit zsiradékkal kikent tepsibe vagy tűzálló tálba, és öntsd rá a tejszínes keveréket. Fedd le fóliával, és előmelegített sütőben, 170 fokon süsd 25 percig. Ekkor vedd le róla a fóliát, szórd meg reszelt sajttal, pirított baconnel, aprított bazsalikommal, és süsd még 20 percig.

Ezt is szeretjük