Pofonegyszerű sajtos-spenótos tészta: gyors, krémes és laktató
Az ízletes spenótos tészta mindig jól jön, ha kevés időd van főzésre.

Pofonegyszerű sajtos-spenótos tészta: gyors, krémes és laktató
Ez is érdekelhet

Férfiak fecskében - a nyár legfrissítőbb vígjátéka, igaz történet alapján (x)

Kimeríti a testet a kánikula: 4 bevált tipp a gyors felfrissüléshez (x)

Kellemetlen, gyakori vizelési inger: mit tehetsz ellene? (x)

Nyár, vidék – szeretem! (x)

beauty and style

A házi kence, ami egy éjszaka alatt rendbe teszi a száraz, fakó hajat »

Ez a nő olyasmit művel egy kis gyantával, amire nincsenek szavak »

12 apró trükk utazáshoz, amivel kétszer annyi holmi fér a bőröndbe »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sokan alábecsülik a spenótot, pedig igazán finom ételeket készíthetsz belőle. Nemcsak főzeléknek jó, hanem tésztára is. Ez a villámgyors fogás könnyű, mégis jóllaksz vele. A legjobb friss spenótból, de mirelitet is használhatsz. A gorzongola vagy a parmezán jól illik hozzá, ám más sajttal is kipróbálhatod.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg tészta
  • 40 dkg spenót
  • 10 dkg sajt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tejszín
  • 1 evőkanál vaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Főzd ki a tésztát bő, sós vízben körülbelül hat-nyolc perc alatt. Szűrd le, és öblítsd le hideg vízzel.
Olvaszd fel egy serpenyőben a vajat, tedd hozzá a préselt fokhagymát, és add hozzá a megmosott, lecsepegtetett spenótot. Addig párold, amíg a spenót összeesik, majd öntsd hozzá a tejszínt. Ízlés szerint sózd, borsozd, és keverd hozzá a tésztát. Főzd össze egy-két perc alatt, majd vedd le a tűzről. Még forrón szórd rá a sajtot, hogy jól megolvadjon rajta.

Ezt is szeretjük