Pofonegyszerű sajtos-spenótos tészta: gyors, krémes és laktató
Az ízletes spenótos tészta mindig jól jön, ha kevés időd van főzésre.

Pofonegyszerű sajtos-spenótos tészta: gyors, krémes és laktató
Ez is érdekelhet

Családi üdülőparadicsom, ahol a kicsik és a nagyok is jól érzik magukat (x)

Hogyan hasznosul pontosan a kalcium? Ez a vitamin elengedhetetlen hozzá (x)

Sztárokkal teli luxushajó indul Szegeden: igazi álomvilágba csöppenhetsz (x)

Ez a mézes csoki újrafogalmazza a csokoládét: édesség helyett próbáld ki ezt! (x)

Megújul a városligeti Gyermeknap: új helyszínek és programok várnak (x)

Így töltsd fel a nyári energiakészleteket! (x)

Hamarosan újra DM gyermeknap a Vasúttörténeti Parkban: Ezt a bulit nem érdemes kihagyni! (x)

beauty and style

10 évet letagadhatsz ezzel a sminkkel, ha elmúltál 30: egyszerű praktikák fáradt bőrre »

Holnaptól igazi ruharitkaságok a H&M-ben: Giambattista Valli az új vendégtervező »

Emily Ratajkowski még a 80-as évek divatját is szexivé tudja tenni: őrület, milyen ruhákat visel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sokan alábecsülik a spenótot, pedig igazán finom ételeket készíthetsz belőle. Nemcsak főzeléknek jó, hanem tésztára is. Ez a villámgyors fogás könnyű, mégis jóllaksz vele. A legjobb friss spenótból, de mirelitet is használhatsz. A gorzongola vagy a parmezán jól illik hozzá, ám más sajttal is kipróbálhatod.

Sajtos-spenótos tészta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg tészta
  • 40 dkg spenót
  • 10 dkg sajt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tejszín
  • 1 evőkanál vaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Főzd ki a tésztát bő, sós vízben körülbelül hat-nyolc perc alatt. Szűrd le, és öblítsd le hideg vízzel.
Olvaszd fel egy serpenyőben a vajat, tedd hozzá a préselt fokhagymát, és add hozzá a megmosott, lecsepegtetett spenótot. Addig párold, amíg a spenót összeesik, majd öntsd hozzá a tejszínt. Ízlés szerint sózd, borsozd, és keverd hozzá a tésztát. Főzd össze egy-két perc alatt, majd vedd le a tűzről. Még forrón szórd rá a sajtot, hogy jól megolvadjon rajta.

Ezt is szeretjük