Pofonegyszerű sajtos-spenótos tészta: gyors, krémes és laktató
Az ízletes spenótos tészta mindig jól jön, ha kevés időd van főzésre.


- Visszatért az egyik legelőnytelenebb trend: az alacsony derekú nadrágot máig nem hevertük ki »
- A Mundruczó-film 32 éves sztárja elképesztően stílusos: Vanessa Kirby megjelenése mindig kifogástalan »
- Ez a nőies cipőfazon 60 éve nem ment ki a divatból: a Chanel klasszikusáért még ma is bolondulnak a nők »
- "Lehet, hogy szűk lesz egy kicsit, de a férje majd bejáratja" - Magyar nők megrázó vallomásai a férjöltésről
- Auschwitzban halt meg a 14 éves lány: utolsó fotói még megrázóbbak színesben
- Varga Feri után felesége is lefogyott - Balássy Betty ennyire karcsú lett
- Az 50 évvel ezelőtti Budapestről kerültek elő fotók: nagyon más volt akkor az élet a fővárosban
- Britney Spears ritkán látott fiai jól megnőttek: fotókon Sean és Jayden
Sokan alábecsülik a spenótot, pedig igazán finom ételeket készíthetsz belőle. Nemcsak főzeléknek jó, hanem tésztára is. Ez a villámgyors fogás könnyű, mégis jóllaksz vele. A legjobb friss spenótból, de mirelitet is használhatsz. A gorzongola vagy a parmezán jól illik hozzá, ám más sajttal is kipróbálhatod.
Sajtos-spenótos tészta
Hozzávalók 4 személyre:
- 40 dkg tészta
- 40 dkg spenót
- 10 dkg sajt
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 dl tejszín
- 1 evőkanál vaj
- só
- bors
Elkészítés:
Főzd ki a tésztát bő, sós vízben körülbelül hat-nyolc perc alatt. Szűrd le, és öblítsd le hideg vízzel.
Olvaszd fel egy serpenyőben a vajat, tedd hozzá a préselt fokhagymát, és add hozzá a megmosott, lecsepegtetett spenótot. Addig párold, amíg a spenót összeesik, majd öntsd hozzá a tejszínt. Ízlés szerint sózd, borsozd, és keverd hozzá a tésztát. Főzd össze egy-két perc alatt, majd vedd le a tűzről. Még forrón szórd rá a sajtot, hogy jól megolvadjon rajta.

Még több recept