Húsgombócok spagettivel, sajtos-spenótos szósszal: tésztával igazán finom
Kimerítő készülődés nélkül asztalra teheted az ízes húsgombócokat, amikhez jól illik a spagetti sajtos-spenótos szósszal tálalva.

sajtos-spenotos-husgomboc
Ez is érdekelhet

Aranytojást tojó tyúk - bemutatjuk a LUSH 2020-as húsvéti kollekcióját (x)

Tiszta lakás, ragyogó jókedv (x)

A bosszúpornótól a virtuális valóságig: elindult a Gyerekaneten.hu, az NMHH szülőknek szóló információs oldala (x)

Vírusok ellen segíthetnek a gyógynövények (x)

beauty and style

Ez a magyar divatmárka most nagyon kapós külföldön: a Nanushka kulcsdarabjait így viselik az utcán »

Sampon helyett szódabikarbóna: tisztítja a hajat és fillérekbe kerül »

Kipucolja a szervezetet és tele van C-vitaminnal: ezért csempéssz fodros kelt a turmixodba »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A húsgombócot és a spagettit külön-külön is szeretjük, de együtt még jobbak. Főleg, ha izgalmas szósszal tálalod, a spenótos-sajtos változat sok fokhagymával kényezteti az ízlelőbimbóidat. Párhuzamosan több folyamatot is végezhetsz, hisz amíg a tészta megfő, addig a húsgombócok megsülnek, és a szósz is elkészül. 

Sajtos-spenótos húsgombócok

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált csirkehús
  • 30 dkg spenót
  • 1 dl tejszín
  • 1 db tojás
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • olívaolaj
  • szerecsendió
  • kapribogyó (elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

A darált húst rakd egy tálba, majd tedd hozzá a tojást, az apróra vágott vöröshagymát, szórd hozzá ízlés szerint a fűszereket, a sót, a borsot, szerecsendiót. Ha túl lágy lenne a massza, akkor kanalanként adj hozzá annyi zsemlemorzsát, hogy jól formázható legyen. Jó alaposan gyúrd össze, majd vizes kézzel formázz belőle kis gombócokat. Egy serpenyőben hevíts fel kevés olajat, majd tedd bele a húsgombócokat, és kisebb lángon, pár perc alatt süsd szép pirosra.
 

A spenótot mosd meg, turmixold össze. Ha mirelit zöldségből készíted, engedd fel. Egy lábosban hevíts olajat, rakd bele a zúzott fokhagymát, és süsd addig, amíg elkezd színesedni, illatozni. Dobd hozzá a spenótot, és fonnyaszd meg. Öntsd hozzá a tejszínt, ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval. Forrald két-három percig. 
 

A tésztát készítsd el a szokásos módon, azaz a spagettit rakd forrásban lévő vízbe, és főzd fogkeményre körülbelül 10 perc alatt. Szűrd le, és csepegtesd le. Forgasd össze a spenótos szósszal, és szórd meg reszelt sajttal. Ha szereted a kapribogyót, azt is tehetsz rá. 
Próbáltad már a húsgolyókat mézes-fokhagymás szósszal? Ezért a változatért odaleszel! 

Ezt is szeretjük