A híres, tiroli sajtos-spenótos zsemlegombóc receptje: a legjobb száraz kenyérből
Ez a lágy, ízes, sajtos-spenótos gombóc pont olyan lesz, mint a tiroli vendéglőkben.

tiroli-sajtos-spenotos-gomboc
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Ezt idd reggelire, ha laposabb hasat szeretnél: vízhajtó smoothie céklával »

Egyszerű őszi smink, amit mindenki el tud készíteni »

A szupermasni most a legmenőbb az Instán – Így tedd a hajadba, hogy nőies legyen »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A tiroliak zsemlegombóca messze földön híres, az egyik legjobb a sajtos-spenótos változat. Tökéletes száraz péksütemények újrahasznosítására. Ha kisebb gombócokat készítesz, levesbetétnek is kiváló. A nagyobbak pedig különleges köretként éppúgy számításba jöhetnek, mint felturbózva főfogásként. Mirelit spenótot is használhatsz, de frissből az igazi. 

Sajtos-spenótos gombócok

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 50 dkg spenót
  • 20 dkg száraz zsemle vagy kenyér
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg sajt
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

Ha nem elég száraz a péksüti, rakd a mikróba vagy a sütőbe egy kicsit szikkadni. Ezt követően áztasd tejbe, és hagyd, hogy megszívja magát. A vajat hevítsd fel, add hozzá az aprított hagymát, kicsit később a fokhagymát, és dinszteld meg. Tedd bele a megmosott, apróra vágott spenótot, és fonnyaszd meg körülbelül öt perc alatt. Húzd le a tűzről, majd rakd hozzá a kinyomkodott péksütiket, a tojásokat, a sajtot, a lisztet, és fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval.

Formázz a masszából gombócokat, és pakold forrásban lévő vízbe. Takaréklángon főzd meg körülbelül 15 perc alatt. Akkor jó, ha kettévágsz egyet, és a belseje homogén. Megszórhatod mogyoróval, de kínálhatod olvasztott vajjal, reszelt sajttal is. 

Ha szereted a spenótos gombócokat, a galuskát is el kell készítened. Parmezánnal különösen jó. 

Ezt is szeretjük