Sajtos-spenótos csirkemell sütőben sütve

Ez a sajtos-spenótos csirkemell hasonlóan készül, mint a Hasselback krumpli.

Sajtos-spenótos csirkemell
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nem kérdés, mihez kezdj a hűtődben lapuló csirkemellel. Töltsd meg spenótos, fűszeres krémsajttal. Ha egyszer kipróbálod ezt a receptet, utána gyakran kerül majd az asztalodra a színes, illatos és nagyon ízletes fogás.

Nem vitás, ez az egyik legjobb módja, hogy valakivel megkedveltesd a szuperegészséges spenótot. A hús nem lesz száraz, a töltelék pedig nagyon krémes.

Sajtos-spenótos csirkemell

Hozzávalók:

  • 2 csirkemellfilé
  • 25 dkg friss spenót
  • 20 dkg natúr krémsajt
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejszín
  • bors

Elkészítés ideje: 45 perc

A spenótot mosd meg, csepegtesd le, majd kevés olajon fonnyaszd meg pár perc alatt. Rakd hozzá a zúzott fokhagymát, és pirítsd egy percig. Keverd össze a krémsajttal, a sóval és a borssal. A csirkemellet vékonyan vagdosd be, majd kanalazz a mélyedésekbe a krémsajtos masszából. Arra feltétlenül ügyelj, hogy ne vágd át a húst.

Rakd a csirkét egy tűzálló tálba, szórd meg reszelt sajttal, locsold meg tejszínnel. Süsd meg 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 30 perc alatt. Ha a hús puha, tehát könnyen beleszalad egy hegyes kés, a sajt pedig szép piros, ki is veheted a sütőből.

Ezt is szeretjük