Sajtos-spenótos csirkemell sütőben sütve
Ez a sajtos-spenótos csirkemell hasonlóan készül, mint a Hasselback krumpli.
Nem kérdés, mihez kezdj a hűtődben lapuló csirkemellel. Töltsd meg spenótos, fűszeres krémsajttal. Ha egyszer kipróbálod ezt a receptet, utána gyakran kerül majd az asztalodra a színes, illatos és nagyon ízletes fogás.
Nem vitás, ez az egyik legjobb módja, hogy valakivel megkedveltesd a szuperegészséges spenótot. A hús nem lesz száraz, a töltelék pedig nagyon krémes.
Sajtos-spenótos csirkemell
Hozzávalók:
- 2 csirkemellfilé
- 25 dkg friss spenót
- 20 dkg natúr krémsajt
- 10 dkg reszelt sajt
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejszín
- só
- bors
Elkészítés ideje: 45 perc
A spenótot mosd meg, csepegtesd le, majd kevés olajon fonnyaszd meg pár perc alatt. Rakd hozzá a zúzott fokhagymát, és pirítsd egy percig. Keverd össze a krémsajttal, a sóval és a borssal. A csirkemellet vékonyan vagdosd be, majd kanalazz a mélyedésekbe a krémsajtos masszából. Arra feltétlenül ügyelj, hogy ne vágd át a húst.
Rakd a csirkét egy tűzálló tálba, szórd meg reszelt sajttal, locsold meg tejszínnel. Süsd meg 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 30 perc alatt. Ha a hús puha, tehát könnyen beleszalad egy hegyes kés, a sajt pedig szép piros, ki is veheted a sütőből.