Duplasajtos, sonkás tortellini: 20 perc alatt elkészül bolti tésztából
Gyors megoldás lehet hétköznapokra a sajtos-sonkás tortellini: amíg a tészta megfő, a szósz is elkészül.

A falatnyi töltött tésztabatyuk készítésének az olaszok a nagymesterei, a tortellinibe kerülhet hús, ricotta vagy zöldség is. Nem kell vele otthon fáradni, a jó minőségű boltit bátran megvásárolhatod, sonkával és sajtszósszal megbolondítva pedig fenséges. A kéksajt, a camembert tejszínnel csábítóan selymes és karaketeres lesz.
Sajtos, sonkás tortellini
Hozzávalók
- 40 dkg tortellini
- 15 dkg sonka
- 10 dkg camembert
- 10 dkg kéksajt
- 1 dl tejszín
- 1 dl húsleves
- 2 teáskanál liszt
- 1 db vöröshagyma
- 2 evőkanál olaj
- só
- bors
- szerecsendió
Elkészítés:
A tortellinit tedd lobogó vízbe, dobj hozzá sót, és főzd meg körülbelül 10 perc alatt. Szűrd le, majd csepegtesd le.
A szószhoz a hagymát pucold meg, aprítsd fel, majd kevés olajon dinszteld meg. Add hozzá a kis darabokra vágott sonkát, szórd hozzá a lisztet, kevergesd azzal is egy percig. Öntsd fel húslevessel, és csorgasd hozzá a tejszínt. Amikor felforr, dobd hozzá a kis darabokra vágott sajtot, ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, és kevergetve főzd addig, amíg besűrűsödik. Forgasd hozzá a tortellinit, és melegen tálald.
A carbonara spagetti is az olaszok specialitása, húsmentesen, gombával is elkészítheted.