Tepsiben sült, sajtos, sonkás krumpligolyó: egyszerű, mégis isteni
Ezentúl krumplipüré helyett majd ilyen gombócokat fogsz készíteni. A falatkák sajttal, baconnel verhetetlenek.
A ropogós krumpligolyók hasonlítanak a krokettre, csak még különlegesebbek. Főleg, ha a masszába keversz mindenféle extrát, bacont, zöldfűszereket, a gombócokba pedig sajtot is rejtesz. Bevetheted salátával, mártogatóssal vacsorára, de köretnek sem utolsó.
Sajtos, sonkás krumpligolyó
Hozzávalók 4 személyre
- 70 dkg krumpli
- 20 dkg zsemlemorzsa
- 10 dkg sajt
- 10 dkg sonka
- 10 dkg liszt
- 5 dkg vaj
- 2 db tojás
- 1 dl tej
- 2 teáskanál só
- 1 mokkáskanál bors
- 1 késhegynyi szerecsendió
- 1 evőkanál metélőhagyma apróra vágott
- olaj
Elkészítés:
A krumplit pucold meg, és tedd fel annyi vízben főni, amennyi jól ellepi. Dobj hozzá sót, és főzd puhára 15-20 perc alatt. Még melegen törd össze, majd, amikor kihűl, add hozzá a tejet, a vajat, a tojást, ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval. Jól keverd össze, majd dolgozd hozzá az apróra vágott metélőhagymát és a sonkát.
Formázz a krumplis masszából gombócokat, és a közepükbe rejts kisebb darabka sajtot. Forgasd zsemlemorzsába, és rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe. Spricceld meg kevés olajjal, és süsd aranybarnára körülbelül 25 perc alatt. Közben forgasd át a gombócokat.
Ha csak egyszerű sült krumplira vágysz, készítsd egy kicsit másként, mint eddig. A végeredmény sokkal jobb lesz!
Képek: Getty Images.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció