Tepsiben sült, sajtos, sonkás krumpligolyó: egyszerű, mégis isteni

Ezentúl krumplipüré helyett majd ilyen gombócokat fogsz készíteni. A falatkák sajttal, baconnel verhetetlenek.

Sajtos, sonkás krumpligolyó
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A ropogós krumpligolyók hasonlítanak a krokettre, csak még különlegesebbek. Főleg, ha a masszába keversz mindenféle extrát, bacont, zöldfűszereket, a gombócokba pedig sajtot is rejtesz. Bevetheted salátával, mártogatóssal vacsorára, de köretnek sem utolsó. 

Sajtos, sonkás krumpligolyó

Hozzávalók 4 személyre

  • 70 dkg krumpli
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg sajt
  • 10 dkg sonka
  • 10 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 1 dl tej
  • 2 teáskanál
  • 1 mokkáskanál bors
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • 1 evőkanál metélőhagyma apróra vágott
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, és tedd fel annyi vízben főni, amennyi jól ellepi. Dobj hozzá sót, és főzd puhára 15-20 perc alatt. Még melegen törd össze, majd, amikor kihűl, add hozzá a tejet, a vajat, a tojást, ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval. Jól keverd össze, majd dolgozd hozzá az apróra vágott metélőhagymát és a sonkát.  
 

Formázz a krumplis masszából gombócokat, és a közepükbe rejts kisebb darabka sajtot. Forgasd zsemlemorzsába, és rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe. Spricceld meg kevés olajjal, és süsd aranybarnára körülbelül 25 perc alatt. Közben forgasd át a gombócokat. 

Ha csak egyszerű sült krumplira vágysz, készítsd egy kicsit másként, mint eddig. A végeredmény sokkal jobb lesz! 

Képek: Getty Images.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük