Sajtos szószban sült cukkini bevagdosva, sonkával sütve: laktató, ínyenc fogás
A cukkinis ételeket nem lehet megunni, de néha érdemes új receptekkel bővíteni repertoárodat. Ez a sajtos, sonkás változat fenséges.

Ismered a svédek nagy kedvencét, a Hasselback-krumplit? Annak mintájára a kalóriaszegény cukkinit is bevagdoshatod, a réseket pedig megtöltheted ízletes sonkával. Sokat dob az ételen, hogy fűszeres, sajtos, tejszínes szószban sül. Ennél az ételnél különösen fontos, hogy hibátlan héjú, kemény húsú cukkinit használj.
Sajtos-sonkás cukkini
Hozzávalók
- 2 db cukkini
- 10 dkg sonka
- 10 dkg krémsajt
- 2 dl tejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- szerecsendió
Elkészítés:
A cukkinit mosd meg, és törölgesd le róla a vizet. Vagdosd be fél-egy centinként, de ügyelj arra, hogy ne vágd át teljesen. Sózd be, majd a zöldségek mélyedéseibe rakj egy-egy szelet sonkát. A tejszínt keverd el a borssal, a zúzott fokhagymával, a szerecsendióval, a krémsajttal, és öntsd egy tűzálló tál aljába. Rakd bele a cukkiniket, és told előmelegített sütőbe. Süsd 190 fokon körülbelül 35 percig. Ha túl gyorsan kezd pirulni, fedd le fóliával. Amikor a cukkini puha, kiveheted a sütőből.
A cukkini kiváló alapja a rakottasnak is. Sok sajttal, sonkával különösen jó lesz a végeredmény.