Házi sajtos ropogós 4 hozzávalóból - Fantasztikus nass a legegyszerűbben
Ez a sajtos ropogós sokkal finomabb lesz, mint amilyennek elképzeled.
A lyukas sajtdarabra hasonlító, ropogós kréker egyszerűen fantasztikus. Pár perc tényleges munkával elkészítheted: csak gyúrni kell, no meg formázni. A tetejére még szórhatsz egy kis sót, esetleg zöldfűszert. Arra ügyelj, hogy ne süsd túl!
Sajtos ropogós recept
Hozzávalók 16 szelethez
- 25 dkg vaj
- 25 dkg sajt
- 25 dkg liszt
- 2 db tojás
Elkészítés:
A lisztet szitáld át, majd morzsold össze a hideg, kis darabokra vágott vajjal. Rakd hozzá a reszelt sajtot, és add hozzá a villával felvert tojást. Gyorsan, pár perc alatt gyúrd össze a tésztát. Takard le fóliával, majd rakd a hűtőbe legalább fél órára.
Pihentetést követően oszd a tésztát négy részre, lisztezett felületen nyújtsd kör alakúra, majd éles késsel vágj belőle cikkeket. Rendezd a tésztát sütőpapírra, és egy vastagabb szívószállal szúrj bele lyukakat. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 10-12 perc alatt. Ezt a mennyiséget körülbelül két részletben tudod kisütni.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept