Szupergyors sajtos ropogós: leveles tésztából 20 perc alatt megvan
A villámgyors sajtos ropogós leveles tésztából készül, és alig van vele munka.

sajtos ropogos
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A leveles tésztából készülő sajtos ropogós a legjobb megoldás arra az esetre, ha gyorsan szeretnél a vendégeid elé tenni valami finomat. Esti filmnézéshez, baráti beszélgetéshez, társasjátékozáshoz nem is kell ennél finomabb.

Sajtos ropogós leveles tésztából

Hozzávalók 4 személyre

  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 tojás
Recept idők

Elkészítés:

Ha mirelit leveles tésztát használsz, elkészítés előtt néhány órával vedd ki a hűtőből, hogy felolvadjon, majd deszkán nyújtsd ki. Friss esetében erre sincs szükség, azt egyszerűen csak tekerd le. Kend meg a tésztát felvert tojással, szórd meg reszelt sajttal, és éles késsel szeld rudakra. Helyezd el őket egymás mellett sütőpapírral kibélelt tepsiben, és 180 fokon tíz perc alatt süsd a aranyszínűre. Ízlés dolga, ki mennyire szereti világosan vagy sültebben. Ha kész, borítsd ki, várd meg, amíg kihűl, és már fogyaszthatjátok is.

Leveles tésztába húst is csomagolhatsz: a Wellington-bélszín igazi ünnepi lakoma.

Ezt is szeretjük