Szupergyors sajtos ropogós: leveles tésztából 20 perc alatt megvan
A villámgyors sajtos ropogós leveles tésztából készül, és alig van vele munka.
A leveles tésztából készülő sajtos ropogós a legjobb megoldás arra az esetre, ha gyorsan szeretnél a vendégeid elé tenni valami finomat. Esti filmnézéshez, baráti beszélgetéshez, társasjátékozáshoz nem is kell ennél finomabb.
Sajtos ropogós leveles tésztából
Hozzávalók 4 személyre
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 csomag leveles tészta
- 1 tojás
Elkészítés:
Ha mirelit leveles tésztát használsz, elkészítés előtt néhány órával vedd ki a hűtőből, hogy felolvadjon, majd deszkán nyújtsd ki. Friss esetében erre sincs szükség, azt egyszerűen csak tekerd le. Kend meg a tésztát felvert tojással, szórd meg reszelt sajttal, és éles késsel szeld rudakra. Helyezd el őket egymás mellett sütőpapírral kibélelt tepsiben, és 180 fokon tíz perc alatt süsd a aranyszínűre. Ízlés dolga, ki mennyire szereti világosan vagy sültebben. Ha kész, borítsd ki, várd meg, amíg kihűl, és már fogyaszthatjátok is.
Leveles tésztába húst is csomagolhatsz: a Wellington-bélszín igazi ünnepi lakoma.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept