Szupergyors sajtos ropogós: leveles tésztából 20 perc alatt megvan
A villámgyors sajtos ropogós leveles tésztából készül, és alig van vele munka.


- Te felismered ezt a KRESZ-táblát? 8 kérdés, amire tudni kell a választ a közlekedésben
- Lovas Rozi ritkán látott férjével: János ilyen jóképű pasi
- Melyik magyar város vasútállomása van a képen? 8 kérdés, ami sokakat zavarba hoz
- Bajban lesz, aki felújít vagy építkezik 2023-ban: erre sokan nem is gondolnak, pedig kellene
- Rogán Cecília melltartó nélkül, kigombolt ingben: pikáns fotót posztolt a háromgyermekes üzletasszony
A leveles tésztából készülő sajtos ropogós a legjobb megoldás arra az esetre, ha gyorsan szeretnél a vendégeid elé tenni valami finomat. Esti filmnézéshez, baráti beszélgetéshez, társasjátékozáshoz nem is kell ennél finomabb.
Sajtos ropogós leveles tésztából
Hozzávalók 4 személyre
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 csomag leveles tészta
- 1 tojás
Elkészítés:
Ha mirelit leveles tésztát használsz, elkészítés előtt néhány órával vedd ki a hűtőből, hogy felolvadjon, majd deszkán nyújtsd ki. Friss esetében erre sincs szükség, azt egyszerűen csak tekerd le. Kend meg a tésztát felvert tojással, szórd meg reszelt sajttal, és éles késsel szeld rudakra. Helyezd el őket egymás mellett sütőpapírral kibélelt tepsiben, és 180 fokon tíz perc alatt süsd a aranyszínűre. Ízlés dolga, ki mennyire szereti világosan vagy sültebben. Ha kész, borítsd ki, várd meg, amíg kihűl, és már fogyaszthatjátok is.
Leveles tésztába húst is csomagolhatsz: a Wellington-bélszín igazi ünnepi lakoma.
Még több recept