Szaftos rakott kel darált hússal és sajttal a tetején: laktató, kiadós egytálétel
Ezt a rakott kelt a tetejére halmozott cheddar sajt és a fűszerekkel megbolondított, tejfölös darált hús teszi igazán különlegessé.

sajtos-rakott-kaposzta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A rakott kelkáposzta gazdag, laktató fogás. Ha ebédre készíted, jó eséllyel marad belőle másnapra, amikor még finomabb. Tejföl ezúttal nem a tetejére kerül: próbáld ki úgy, hogy összekevered a darált hússal. Biztosan szaftos lesz a végeredmény.  

Sajtos rakott kel

Hozzávalók:

  • 1 fej kelkáposzta
  • 50 dkg darált sertéscomb
  • 15 dkg cheddar sajt
  • 1 dl tejföl
  • 2 db paradicsom
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 evőkanál petrezselyem
  • 1 evőkanál sertészsír
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A kelkáposzta torzsáját távolítsd el, majd vagdosd össze, és sós vízben főzd puhára 15-20 perc alatt. A sertészsíron párold üvegesre a felaprított hagymát. A tűzről lehúzva keverj hozzá egy teáskanál pirospaprikát, majd add hozzá a darált húst. Sózd, borsozd, önts hozzá kevés vizet, és párold 15 percig.


Egy tepsiben keverd össze a darált húst a káposztával, a tejföllel, a kis darabokra vágott paradicsommal, kevés pirospaprikával, és terítsd egy zsiradékkal kikent tepsibe. A sajtot reszeld le, és rakd a rakottas tetejére. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Tálalás előtt szórd meg petrezselyemmel. 
A kelkáposzta citromosan, fokhagymával is fenséges. Ha van wokod, pirítsd meg abban.  

Ezt is szeretjük