Dupla sajtos, rakott brokkoli: akár maradék hússal is feldobhatod
A rakott brokkoli nem terheli meg a gyomrodat. Ha maradt hétvégi sült csirke, még gyorsabban összeállítod.

Dupla sajtos, rakott brokkoli: akár maradék hússal is feldobhatod
Ez is érdekelhet

Második Esély a Procter and Gamble segítségével (x)

Kirándulnál egyet a családdal vagy csak fitten tartanád magad? Esetleg bebringáznál a munkahelyedre? Válaszd a Riverside 500-at! (x)

Mádai Vivien, Ördög Nóra és Tatár Csilla a Triumph tavaszi kampányában tündökölnek (x)

Tavaszi feltöltődés Burgenlandban (x)

beauty and style

Ide soha ne kend a levendulaolajat, hiába ajánlják – Máshol viszont csodaszer »

3 mítosz a házasságról, aminek semmi alapja, mégis sokan erre építenek »

A szőke színésznő igazi klasszikus szépség: Margot Robbie-ról dögös fotók készültek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A brokkoliról régóta tudjuk, hogy nagyon egészséges, ráadásul sokoldalú, így rengeteg finomságot készíthetsz belőle. Az egyik legjobb a laktató és kiadós rakottas. Érdemes kétféle sajttal megszórni, és még jobb, ha az egyik igazán karakteres. 

Sajtos, rakott brokkoli

Hozzávalók:

  • 1 fej nagy brokkoli
  • 30 dkg csirkemell
  • 20 dkg rizs
  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 3 dl tejföl
  • 1 db vöröshagyma
  • olaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A brokkolit szedd rózsáira, mosd meg, és enyhén sós vízben főzd öt-hét percig. Ügyelj, hogy ne essen szét, inkább maradjon roppanós. Az apróra vágott vöröshagymát dinszteld meg kevés olajon, és süsd át rajta a maradék húst. Amennyiben szükséges, sózd és borsozd. Ha nyers csirkéből készítenéd, akkor kevergesd fehéredéig, majd fűszerezd ízlés szerint, és párold puhára. A rizst kevés olajon, kevergetve süsd, amíg kifehéredik, majd engedd fel másfélszeres mennyiségű vízzel. Sózd meg, és kis lángon főzd addig, amíg beszívja a vizet, és puha lesz.
Kenj ki kevés zsiradékkal egy tűzálló tálat, és rakd bele a brokkoli felét, majd erre jön a rizs, a csirkemell, a rizs, majd a maradék brokkoli. Kend meg jól tejföllel, és szórd meg a reszelt sajttal. Told forró sütőbe, és süsd meg 30 perc alatt. 

Ezt is szeretjük