Egyszerű, puha sajtos pogácsa, amit még keleszteni sem kell
Eddig azért nem sütöttél sajtos pogácsát, mert túl macerásnak találtad? Íme, a megoldás!
A sajtos pogácsa mindig jól jön. Lehet remek uzsonna, kínálhatod főzelék vagy gazdag leves mellé, és tökéletes vendégváró is. Ha ezt megkóstolod, legközelebb is így fogod elkészíteni. Ráadásul hihetetlenül könnyű dolgod lesz, hisz nem kell keleszteni és hajtogatni sem.

Sajtos pogácsa
Hozzávalók 20 darabhoz
- 32 dkg liszt
- 16 dkg vaj
- 16 dkg trappista sajt
- 7 tojás
- 1 dl tej
- só
Elkészítés:
Forrald fel a tejet a vajjal, kevés sóval ízesítsd, és forgasd bele a lisztet. Habverővel dolgozd simára. Akkor jó, ha elválik az edény falától. Kemény, nehezen keverhető tésztát kell kapnod. Ezután hagyd kihűlni. Üss bele hat tojást, add hozzá a lereszelt sajt felét, majd alaposan dolgozd össze.
A tésztát nyújtsd ki, szaggasd ki, és rakd a pogácsákat sütőpapírral kibélelt vagy kivajazott sütőlemezre. Mindegyik tetejét kend meg a maradék felvert tojással, szórd meg a sajttal, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd körülbelül 20-25 percig. Ha szép aranybarna, akkor kiveheted a sütőből.
