Sajttal még finomabb a padlizsánkrém: könnyed és finom kence egyszerűen
Ne mindig vajat és májkrémet kenj a kenyeredre, a sajtos padlizsánkrém igazán extra!
Szereted a padlizsánkrémet? Sajtkrémmel próbáltad már? Még ízletesebb, mint a hagyományos! Kenyérre kenve ugyanolyan népszerű lesz, mint mártogatósként tálalva. Érdemes minél tovább, legalább egy éjszakán át pihentetni a hűtőben, hogy az ízek jól összeérjenek.
Sajtos padlizsánkrém
Hozzávalók 4 személyre
- 1 db padlizsán
- 10 dkg krémsajt
- 1 evőkanál vaj
- 1 teáskanál mustár
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
Egy közepes méretű padlizsánt öblíts le, majd rakd sütőpapírral bélelt tepsibe. Süsd meg 180 fokon körülbelül 35-40 perc alatt. Akkor jó, ha a padlizsán héja kicsit sötét és ráncos, belül pedig puha. A sütőből kivéve hagyd kihűlni.
Pucold meg, majd pépesítsd botmixerrel. Keverd hozzá a vajat, a mustárt, a zúzott fokhagymát. Ízesítsd még sóval, borssal, végül add hozzá a krémsajtot. Az is jó megoldás, ha mindent egy robotgépbe teszel, és a hozzávalókat krémesre mixeled. Rakd a hűtőbe néhány órára, hogy az ízek jól összeérjenek. Tálaláskor díszítheted még zöldségdarabokkal.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció