Sajttal még finomabb a padlizsánkrém: könnyed és finom kence egyszerűen

Ne mindig vajat és májkrémet kenj a kenyeredre, a sajtos padlizsánkrém igazán extra!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Szereted a padlizsánkrémet? Sajtkrémmel próbáltad már? Még ízletesebb, mint a hagyományos! Kenyérre kenve ugyanolyan népszerű lesz, mint mártogatósként tálalva. Érdemes minél tovább, legalább egy éjszakán át pihentetni a hűtőben, hogy az ízek jól összeérjenek.

sajtos-padlizsankrem

Sajtos padlizsánkrém

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 db padlizsán
  • 10 dkg krémsajt
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Egy közepes méretű padlizsánt öblíts le, majd rakd sütőpapírral bélelt tepsibe. Süsd meg 180 fokon körülbelül 35-40 perc alatt. Akkor jó, ha a padlizsán héja kicsit sötét és ráncos, belül pedig puha. A sütőből kivéve hagyd kihűlni.
 

Pucold meg, majd pépesítsd botmixerrel. Keverd hozzá a vajat, a mustárt, a zúzott fokhagymát. Ízesítsd még sóval, borssal, végül add hozzá a krémsajtot. Az is jó megoldás, ha mindent egy robotgépbe teszel, és a hozzávalókat krémesre mixeled. Rakd a hűtőbe néhány órára, hogy az ízek jól összeérjenek. Tálaláskor díszítheted még zöldségdarabokkal.

sajtos-padlizsankrem-recept

Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?

Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat. 

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2025. január 7. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezt is szeretjük