Omlós medvehagymás pogácsa sok sajttal: hajtogatás nélkül, egyszerűen
A sütőporos, puha sajtos pogácsa csak úgy eteti magát, medvehagymával pedig még csábítóbb.

- Huawei szupereszköz: az iroda parancsnoki hídja (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- 5 tipp, hogy a megfelelő laptopot válaszd az utazáshoz (x)
- A természet ihletet ad (x)
- Idén visszatér az egyik legnépszerűbb hazai gyereknapi program (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- Mikor van az aranylakodalom, és mi van előtte, utána? – A legfontosabb évfordulók nevei, amik már feledésbe merültek »
- Könnyű hidratáló arckrémek szomjas, vízhiányos bőrre: árakkal és lelőhelyekkel »
- Eva Longoria csodás narancssárga szettjein ámulunk: megjelenésével vidám színfoltja a cannes-i forgatagnak »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- Hevesi Tamás és Hevesi Kriszta balatoni nyaralója: a kétemeletes ház kívül-belül mesebeli
- Nem ébredés után mutatja a valós testsúlyt a mérleg - Mikor kell méredzkedni a tudomány szerint?
Medvehagymát egy kellemes séta során erdőben, ligetes helyeken is beszerezhetsz márciusban és áprilisban, majd sok más étel mellett feldobhatod vele a pogácsát is. Mivel elég jellegzetes az íze, ne rakj hozzá túl karakteres sajtot. A tészta egyszerű, nem kell pihentetni sem. Sütés előtt akár le is fagyaszthatod a pogácsa egy részét.
Sajtos medvehagymás pogácsa
Hozzávalók
- 50 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 15 dkg reszelt sajt
- 4 evőkanál tejföl
- 2 db tojássárga
- 1 csomag sütőpor
- 1 csokor medvehagyma
- 2 teáskanál só
- 1 db tojásfehérje a tetejére
Elkészítés:
A medvehagymát alaposan mosd meg, majd törölgesd szárazra. Vágd jó apróra, a legegyszerűbb, ha beveted a késes aprítógépet. A lisztet szitáld át, keverd össze a sóval és a sütőporral. Morzsold össze a vajjal, majd szórd hozzá a reszelt sajt felét, add hozzá a medvehagymát, a tojássárgákat és annyi tejfölt, hogy rugalmas tésztát kapj.
Formázz belőle egy gombócot, lisztezett felületen nyújtsd ujjnyi vastagra, és szaggasd ki tetszőleges méretű kiszúróval. A tetejét kend meg felvert tojásfehérjével, és szórd rá a maradék sajtot. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 15-20 perc alatt.
A túrós pogácsa is hihetetlenül egyszerű, ráadásul villámgyorsan elkészítheted.
Még több recept