Omlós medvehagymás pogácsa sok sajttal: hajtogatás nélkül, egyszerűen
A sütőporos, puha sajtos pogácsa csak úgy eteti magát, medvehagymával pedig még csábítóbb.

sajtos-medvehagymas-pogacsa
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Medvehagymát egy kellemes séta során erdőben, ligetes helyeken is beszerezhetsz márciusban és áprilisban, majd sok más étel mellett feldobhatod vele a pogácsát is. Mivel elég jellegzetes az íze, ne rakj hozzá túl karakteres sajtot. A tészta egyszerű, nem kell pihentetni sem. Sütés előtt akár le is fagyaszthatod a pogácsa egy részét. 

Sajtos medvehagymás pogácsa

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 4 evőkanál tejföl
  • 2 db tojássárga
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csokor medvehagyma
  • 2 teáskanál
  • 1 db tojásfehérje a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

A medvehagymát alaposan mosd meg, majd törölgesd szárazra. Vágd jó apróra, a legegyszerűbb, ha beveted a késes aprítógépet. A lisztet szitáld át, keverd össze a sóval és a sütőporral. Morzsold össze a vajjal, majd szórd hozzá a reszelt sajt felét, add hozzá a medvehagymát, a tojássárgákat és annyi tejfölt, hogy rugalmas tésztát kapj. 

Formázz belőle egy gombócot, lisztezett felületen nyújtsd ujjnyi vastagra, és szaggasd ki tetszőleges méretű kiszúróval. A tetejét kend meg felvert tojásfehérjével, és szórd rá a maradék sajtot. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 15-20 perc alatt. 
A túrós pogácsa is hihetetlenül egyszerű, ráadásul villámgyorsan elkészítheted. 

Ezt is szeretjük