Sajtos, medvehagymás falatok vajas tésztából: az utolsó pillanatban is elkészítheted
Használd ki, hogy könnyen beszerezheted a medvehagymát! Isteni falatokat készíthetsz belőle, és még 30 perc sem kell hozzá.

medvehagymas-falatok-recept
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A vendégek örülni fognak, ha sajtos, medvehagymás falatokkal kínálod őket, de akár különleges reggeli is lehet egy bögre teával. A vajas süti tele van csodás ízekkel. A medvehagyma illata és íze is nagyon hasonlít a fokhagymához, csak valamivel gyengébb. Ez a süti egyszerűbb és gyorsabb, mint a pogácsa, bár felveszi vele a versenyt. Még a tetejére is szórhatsz sajtot. 

Sajtos, medvehagymás falatok

Hozzávalók:

  • 22.5 dkg liszt
  • 10 dkg sajt
  • 7 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csokor medvehagyma
  • 1 teáskanál
  • 1 mokkáskanál bors
  • tej
Recept idők

Elkészítés:

Keverd össze a lisztet, a sót, a borsot és a sütőport, majd morzsold össze a vajjal. Ha elég morzsalékos, rakd hozzá a tojást, és annyi tejet, hogy a tészta összeálljon, de ne legyen túl lágy. Végül dolgozd hozzá a reszelt sajtot és az apróra vágott medvehagymát. Formázz a masszából gombócot, és lisztezett felületen nyújtsd ki három-öt milliméteresre. Késsel vágd tetszőleges méretű falatokra. Lehet háromszög, négyszög, de akár kiszúrhatod pogácsaszaggatóval is.
Rakd a tésztát zsírral kikent, liszttel megszórt tepsibe, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 10-12 perc alatt.  
Ha kicsit több időd van, érdemes kipróbálni a medvehagymás pogácsát is kelt tészából

 

Ezt is szeretjük