Sajtos, medvehagymás falatok vajas tésztából: az utolsó pillanatban is elkészítheted
Használd ki, hogy könnyen beszerezheted a medvehagymát! Isteni falatokat készíthetsz belőle, és még 30 perc sem kell hozzá.

medvehagymas-falatok-recept
Ez is érdekelhet

Konzervzöldség a konyhatitok nyitja? (x)

Üde illatokkal a kánikula ellen (x)

Hip-hop sztárok és underground DJ-k a Soundon (x)

A Z-generáció leghűbb társa (x)

Napi 8 órában ülőmunkát végzel? 3 tipp, ami a segítségedre lehet! (x)

beauty and style

Védelmet nyújt a bőrnek, és a barnulást is segíti: napozókrémet teszteltünk »

Megvan a nyári szezon kedvenc divatszíne: így viseld a hűs kéket »

Így lehetsz elegáns az esküvőn, ha tombol a hőség: a legnőiesebb alkalmi ruhák nyárra »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A vendégek örülni fognak, ha sajtos, medvehagymás falatokkal kínálod őket, de akár különleges reggeli is lehet egy bögre teával. A vajas süti tele van csodás ízekkel. A medvehagyma illata és íze is nagyon hasonlít a fokhagymához, csak valamivel gyengébb. Ez a süti egyszerűbb és gyorsabb, mint a pogácsa, bár felveszi vele a versenyt. Még a tetejére is szórhatsz sajtot. 

Sajtos, medvehagymás falatok

Hozzávalók:

  • 22.5 dkg liszt
  • 10 dkg sajt
  • 7 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csokor medvehagyma
  • 1 teáskanál só
  • 1 mokkáskanál bors
  • tej
Recept idők

Elkészítés:

Keverd össze a lisztet, a sót, a borsot és a sütőport, majd morzsold össze a vajjal. Ha elég morzsalékos, rakd hozzá a tojást, és annyi tejet, hogy a tészta összeálljon, de ne legyen túl lágy. Végül dolgozd hozzá a reszelt sajtot és az apróra vágott medvehagymát. Formázz a masszából gombócot, és lisztezett felületen nyújtsd ki három-öt milliméteresre. Késsel vágd tetszőleges méretű falatokra. Lehet háromszög, négyszög, de akár kiszúrhatod pogácsaszaggatóval is.
Rakd a tésztát zsírral kikent, liszttel megszórt tepsibe, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 10-12 perc alatt.  
Ha kicsit több időd van, érdemes kipróbálni a medvehagymás pogácsát is kelt tészából

 

Ezt is szeretjük