25 perces sajtos leveles rúd: a legfinomabb sós ropogtatnivaló

A sajtos leveles rudat kész tésztából pillanatok alatt összedobhatod.

Sajtos leveles rúd
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Akkor is ehetsz frissen sült, ropogós péksütit, ha nincs időd órákat a konyhában tölteni: a leveles tésztából készülő sajtos rúd 25 percen belül az asztalodon lesz. Jó választás reggelire, uzsonnára vagy sörkorcsolyának.

Sajtos leveles rúd

Hozzávalók 4 személyre

  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 tojássárgája
Recept idők

Elkészítés:

A leveles tésztát szükség szerint olvaszd fel és nyújtsd ki, majd tedd egy deszkára. Középen felezd el, hogy két egyforma lapot kapj. Az egyiket kend meg villával felvert tojássárgájával, szórd meg reszelt sajttal, enyhén sózd meg, majd tedd rá a másik darabot is. Nyújtófával menj rajta végig, hogy lelapuljon, majd vágd ujjnyi rudakra. Az így kapott darabokat a két végüknél fogva ellentétes irányban csavard meg, majd helyezd őket sütőpapírral kibélelt tepsibe. A tetejüket kend meg a maradék tojással, és told 180 fokos sütőbe 15-18 percre, amíg szép színt kapnak.

Hasonló ropogtatnivalót készíthetsz pizzás ízesítéssel: ez is pillanatok alatt el fog fogyni a tálból.

Ellenállhatatlan pizzás rúd: leveles tésztából készül a finomság

A leveles tésztából készült pizzás rúdnál nem létezik finomabb harapnivaló. Próbáld ki sonkával vagy szalámival töltve!

Elolvasom

Kép: DronG / Getty Images

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük