Sajtos krumplipüré sütőben készítve: ropogósra sül a teteje
A legegyszerűbb krumplipüré is finomabb lesz, ha a tetejére sajtot reszelsz, és sütőben pirítod ropogósra.

sajtos krumplipure
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sütőben sült, sajtos krumplipüré krémes, fűszeres, és sokféle étel mellé megy jól. Kínálhatod sültekhez, bundázott húsokhoz és zöldségekhez is. Egy semlegesebb és karakteresebb ízű típust is keverj bele.

Sajtos krumplipüré sütőben

Hozzávalók 4 személyre

  • 15 dkg cheddar sajt
  • 15 dkg trappista sajt
  • 15 dkg tejföl
  • 8 krumpli
  • 1 evőkanál vaj
  • 0.5 dl tej
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, kockázd fel, és sós vízben főzd puhára. Amikor kész, szűrd le. Add hozzá, a tejet, a vajat, a tejfölt, szórd meg sóval, borssal, szerecsendióval, és krumplinyomóval pürésítsd. Ezután tedd féle, és várd meg, amíg kihűl: erre azért lesz szükség, hogy a sajt ne olvadjon meg azonnal, amikor belekevered.

A sajtok felét reszeld le, a másik felüket kockázd fel. A már legalább langyosra hűlt krumplipüréhez keverd hozzá a sajtkockákat és egy keveset a kétféle reszelt sajtból is. Egyengesd el egy tepsiben, majd szórd rá a kimaradt reszelt sajtot. 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt süsd pirosra és ropogósra.

A sajttal töltött krumplikrokettből is remek ünnepi köret válhat.

Ezt is szeretjük