Sajtos krumplipüré sütőben készítve: ropogósra sül a teteje
A legegyszerűbb krumplipüré is finomabb lesz, ha a tetejére sajtot reszelsz, és sütőben pirítod ropogósra.


- Te felismered ezt a KRESZ-táblát? 8 kérdés, amire tudni kell a választ a közlekedésben
- Lovas Rozi ritkán látott férjével: János ilyen jóképű pasi
- Melyik magyar város vasútállomása van a képen? 8 kérdés, ami sokakat zavarba hoz
- Bajban lesz, aki felújít vagy építkezik 2023-ban: erre sokan nem is gondolnak, pedig kellene
- Rogán Cecília melltartó nélkül, kigombolt ingben: pikáns fotót posztolt a háromgyermekes üzletasszony
A sütőben sült, sajtos krumplipüré krémes, fűszeres, és sokféle étel mellé megy jól. Kínálhatod sültekhez, bundázott húsokhoz és zöldségekhez is. Egy semlegesebb és karakteresebb ízű típust is keverj bele.
Sajtos krumplipüré sütőben
Hozzávalók 4 személyre
- 15 dkg cheddar sajt
- 15 dkg trappista sajt
- 15 dkg tejföl
- 8 krumpli
- 1 evőkanál vaj
- 0.5 dl tej
- só
- bors
- szerecsendió
Elkészítés:
A krumplit pucold meg, kockázd fel, és sós vízben főzd puhára. Amikor kész, szűrd le. Add hozzá, a tejet, a vajat, a tejfölt, szórd meg sóval, borssal, szerecsendióval, és krumplinyomóval pürésítsd. Ezután tedd féle, és várd meg, amíg kihűl: erre azért lesz szükség, hogy a sajt ne olvadjon meg azonnal, amikor belekevered.
A sajtok felét reszeld le, a másik felüket kockázd fel. A már legalább langyosra hűlt krumplipüréhez keverd hozzá a sajtkockákat és egy keveset a kétféle reszelt sajtból is. Egyengesd el egy tepsiben, majd szórd rá a kimaradt reszelt sajtot. 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt süsd pirosra és ropogósra.
A sajttal töltött krumplikrokettből is remek ünnepi köret válhat.
Még több recept