Sajtos krumpligolyó ropogós bundában - A legjobb köret, amit eddig ettél
Ne ragadj le a krumplipürénél, annál sokkal jobbat mutatunk!

Sajtos krumpligolyó ropogós bundában - A legjobb köret, amit eddig ettél
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kis változtatással a néha már unalmasnak tűnő krumplipürét is extrává teheted. Dobd fel sajttal, és panírozd be. Ha nem olajban sütöd ki, a hosszú ideig tartó szellőztetést is megúszhatod.

Sajtos krumpligolyó

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg krumpli
  • 10 dkg sajt
  • 5 dkg vaj
  • késhegynyi bors
  • csipet szerecsendió

Panírozáshoz

  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 20 dkg liszt
  • 3 tojás
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, mosd meg, és vágd kisebb kockákra vagy karikára. Rakd fel annyi vízben főni, amennyi ellepi. Ha felforr, dobj hozzá sót, és főzd puhára 15-20 perc alatt. Szűrd le, és még melegen törd össze krumplinyomóval. Keverd össze borssal, szerecsendióval, az olvasztott vajjal, és reszeld hozzá a sajtot.

Várd meg, amíg hűl a krumpli, majd formázz belőle kisebb golyókat. Panírozd be a szokásos módon, tehát forgasd meg a lisztben, a tojásban és a zsemlemorzsában. Sorakoztasd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és rakd előmelegített sütőbe. Süsd aranybarnára 15-20 perc alatt. Közben forgasd át, hogy egyenletesen piruljon. Ha a golyók minden oldala aranybarna, szedd ki a sütőből.

Ezt is szeretjük