Sajtos krumpligolyó ropogós bundában - A legjobb köret, amit eddig ettél
Ne ragadj le a krumplipürénél, annál sokkal jobbat mutatunk!


- Elképesztően nőies az idei táskadivat: ezek a fazonok most a legnépszerűbbek »
- 4 olcsó sporteszköz, ami hatékonyabbá teszi az otthoni edzést: így segítik az alakformálást »
- Finom karcsúsító turmix, ami alaposan felpiszkálja a lusta anyagcserét: kipucolja a méreganyagokat, elhajtja a felesleges vizet »
- Angelina Jolie és Brad Pitt középső lánya jól megnőtt: a 14 éves Shiloh olyan magas, mint az anyja
- Détár Enikő és Rékasi Károly fia már 19 éves: Zsigmondból jóképű pasi lett
- Helyesíráskvíz, amit sokan elrontanak: egyelőre vagy egyenlőre, melyik a jó?
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
- Magyar is van a világ leghíresebb mémjei között: a rajtuk szereplő emberek így megváltoztak az évek során
Kis változtatással a néha már unalmasnak tűnő krumplipürét is extrává teheted. Dobd fel sajttal, és panírozd be. Ha nem olajban sütöd ki, a hosszú ideig tartó szellőztetést is megúszhatod.
Sajtos krumpligolyó
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kg krumpli
- 10 dkg sajt
- 5 dkg vaj
- késhegynyi bors
- csipet szerecsendió
- só
Panírozáshoz
- 20 dkg zsemlemorzsa
- 20 dkg liszt
- 3 tojás
Elkészítés:
A krumplit pucold meg, mosd meg, és vágd kisebb kockákra vagy karikára. Rakd fel annyi vízben főni, amennyi ellepi. Ha felforr, dobj hozzá sót, és főzd puhára 15-20 perc alatt. Szűrd le, és még melegen törd össze krumplinyomóval. Keverd össze borssal, szerecsendióval, az olvasztott vajjal, és reszeld hozzá a sajtot.
Várd meg, amíg hűl a krumpli, majd formázz belőle kisebb golyókat. Panírozd be a szokásos módon, tehát forgasd meg a lisztben, a tojásban és a zsemlemorzsában. Sorakoztasd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és rakd előmelegített sütőbe. Süsd aranybarnára 15-20 perc alatt. Közben forgasd át, hogy egyenletesen piruljon. Ha a golyók minden oldala aranybarna, szedd ki a sütőből.

Még több recept