Töltött sajtos-kolbászos csirkemell
A sajtos-kolbászos csirkemell bő egy órán belül az asztalra kerülhet, mindenkinek ízleni fog.
A sült, töltött húsok tárháza kimeríthetetlen, a sajtos-kolbászos zsebes csirke igazi sztárfogás. Rakhatsz a hús mellé krumplit is a tepsibe, így a köretkészítést megspórolhatod. Ez a hús hidegen, kenyérrel is kitűnő.
Sajtos-kolbászos csirkemell
Hozzávalók 4 személyre
- 70 dkg filézett csirkemell
- 10 dkg sajt
- 10 dkg bacon
- 1 szál kolbász
- 1 lilahagyma
- 1 teáskanál kakukkfű
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A kolbászt karikázd fel, a sajtot pedig darabold kisebb kockákra. A csirkemellet mosd meg, majd vágj bele kisebb mélyedéseket hosszú pengéjű, éles késsel. Óvatosan tágítsd ki a zsebeket, majd töltsd meg karikára vágott hagymával, kolbászkarikákkal és sajtdarabkákkal. Szórd meg a húst sóval, borssal, kakukkfűvel, és tekerd körbe szeletelt baconnel.
Egy tepsibe önts olívaolajat, rakd bele a csirkét, majd fóliázd le. Tedd előmelegített sütőbe, és süsd 180 fokon 40 percig. Ha a csirke puha, tehát könnyen áthatol rajta egy hegyes kés, vedd le róla a fóliát. Pirítsd még körülbelül 15 percig. Várd meg, amíg hűl egy kicsit, utána szeleteld csak fel.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció