Omlós, sajtos keksz villámgyorsan: abbahagyhatatlan nass akár húsvétra is
A bolti helyett készíts házi ropogtatnivalót! A sajtos keksz ünnepen is megállja a helyét.

sajtos-keksz
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Arcszérum kávézaccból és avokádómagból? Újrahasznosítás már a szépségápolásban is »

Mellélőtt szettjével a gyönyörű színésznő: mi történt Chloë Moretz stílusérzékével? »

A magyaros csipkével is lehet újat mutatni: elbűvölő esküvői ruhák 2020-ra, magyar tervezőtől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ne csak édességekkel, krémes desszertekkel készülj a húsvétra, a sajtos keksz is nagyon kelendő lesz! A sok vajtól a tészta finom omlóssá válik. Néhány nappal előre is megsütheted, mert jól záródó dobozban sokáig friss marad. A rozmaringtól még izgalmasabb lesz a keksz. Ha szeretnéd, a sütiket megtöltheted sajtos krémmel, és össze is ragaszthatod. 

Sajtos keksz recept

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg sajt
  • 10 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 2 ág friss rozmaring
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 evőkanál víz
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a lisztet vegyítsd a sütőporral, majd kockázd hozzá a hideg vajat. Morzsold össze kézzel, és a közepébe készíts egy mélyedést. Üsd bele a tojást, rakd hozzá a sajtot, majd mehetnek hozzá a fűszerek, a só, a bors és a nagyon apróra vágott rozmaring. A végén rakd hozzá a vizet. Gyors mozdulatokkal gyúrd össze a tésztát. 

 

Formázz belőle gombócot, majd lisztezett felületen nyújtsd ki három-öt milliméteresre. Szúrd ki tetszőleges formájú szaggatóval. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül nyolc perc alatt. Amikor kezd színesedni, vedd ki a sütőből. Hagyd a tepsiben kihűlni, mert melegen könnyen törik a tészta. 
A gyors, pesztós keksz is remek ropogtatnivaló. Ha villogni szeretnél egy intenzív ízű sós süteménnyel, akkor ezzel biztosra mehetsz. 

Ezt is szeretjük