Sajtos, karfiolos tészta, ami alig 20 perc múlva már a tányérodon lesz
Finom, kiadós és gyorsan elkészíthető ételt keresel? A sajtos-karfiolos tészta pont ilyen. Pestóval még jobban fogod szeretni.
A szeles, hirtelen jött őszi időben még fontosabb az immunrendszerünk védelme. Ebben a karfiol nagy segítségedre lehet. Számos jótékony hatása mellett a kalóriatartalma nagyon alacsony, így kiváló diétás alapanyag. Ráadásul tésztával is nagyon finom, főleg, ha kevés pestót is keversz hozzá.
Sajtos, karfiolos tészta
Hozzávalók
- 25 dkg tészta
- 10 dkg sajt
- 1 fej karfiol
- 2 evőkanál pesto
- só
- bors
Elkészítés:
A karfiolt szedd rózsákra, és alaposan mosd meg. Főzd puhára sós vízben 10 perc alatt, és szűrd le. Ha szódabikarbónát is dobsz a főzőlébe, nem fog puffadást okozni. A tésztát is főzd meg bő, sós vízben. Akkor az igazi, ha fogkemény. Szűrd le, és öblítsd le hideg vízzel. Nagyjából annyi idő alatt fő puhára, mint a karfiol, így érdemes egyszerre odatenni mindkettőt.
Egy nagy tálban forgasd össze a tésztát, a karfiolt és a pestót. Ha szükséges, ízesítsd még sóval, borssal, és szórd meg reszelt sajttal. Rögtön tálalhatod is.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció