Házi diós, rukkolás pesto: abbahagyhatatlanul finom
Kenheted tésztára, húsra, szendvicsre: a diós, rukkolás pestótól még finomabbak lesznek a kedvenceid.

Házi diós, rukkolás pesto: abbahagyhatatlanul finom
Ez is érdekelhet

London gyerekkel is felejthetetlen: így tegyük kényelmessé az utat! (x)

Legyél az idei nyár divatdiktátora! (x)

Kellemetlen, gyakori vizelési inger: mit tehetsz ellene? (x)

A nő kétszer (x) - Szeretni kell, és pont.

Kimeríti a testet a kánikula: 4 bevált tipp a gyors felfrissüléshez (x)

beauty and style

Ne a hajadhoz, a bőröd színéhez válassz vörös rúzst: megmutatjuk, melyik illik hozzád »

A 10 legdivatosabb frizura a 90-es évekből - Nem mindegyikre érdemes visszaemlékezni »

Ez lesz a 6 legerősebb trend ősszel: marad a kockás, és visszatér az állatminta »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A genovai pesto messze földön híres. Legtöbbször bazsalikomból készül, de a rukkolás változat legalább olyan finom. Az eredeti recept szerint márványmozsárban kell törni, de vesd be bátran a robotgépet! Az ízletes, krémes szósz percek alatt elkészül.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 bögre rukkola
  • 1 bögre olívaolaj
  • 0.5 bögre parmezán
  • 3 evőkanál dió
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0.5 db citrom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A rukkolát alaposan mosd meg, majd csepegtesd le, és itasd le róla a nedvességet. Rakd turmixgépbe, add hozzá a kis darabokra vágott diót, a parmezánt, öntsd hozzá az olajat, majd ízesítsd fokhagymával, sóval és borssal. 
Rakd késes aprítógépbe, és turmixold össze jó alaposan. Közben ellenőrizd az állagot, és kóstolgasd, ha kell, dobj még hozzá fűszert. Öntsd hozzá a citrom frissen facsart levét, és azzal is mixeld még egy kicsit. Töltsd jól zárható üvegbe, és tartsd a hűtőben.

Ezt is szeretjük