Házi diós, rukkolás pesto: abbahagyhatatlanul finom
Kenheted tésztára, húsra, szendvicsre: a diós, rukkolás pestótól még finomabbak lesznek a kedvenceid.

Házi diós, rukkolás pesto: abbahagyhatatlanul finom
beauty and style
Top olvasott cikkek

A genovai pesto messze földön híres. Legtöbbször bazsalikomból készül, de a rukkolás változat legalább olyan finom. Az eredeti recept szerint márványmozsárban kell törni, de vesd be bátran a robotgépet! Az ízletes, krémes szósz percek alatt elkészül.

Diós, rukkolás pesto

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 bögre rukkola
  • 1 bögre olívaolaj
  • 0.5 bögre parmezán
  • 3 evőkanál dió
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0.5 db citrom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A rukkolát alaposan mosd meg, majd csepegtesd le, és itasd le róla a nedvességet. Rakd turmixgépbe, add hozzá a kis darabokra vágott diót, a parmezánt, öntsd hozzá az olajat, majd ízesítsd fokhagymával, sóval és borssal. 
Rakd késes aprítógépbe, és turmixold össze jó alaposan. Közben ellenőrizd az állagot, és kóstolgasd, ha kell, dobj még hozzá fűszert. Öntsd hozzá a citrom frissen facsart levét, és azzal is mixeld még egy kicsit. Töltsd jól zárható üvegbe, és tartsd a hűtőben.

Ezt is szeretjük