Sajtos, karfiolos tészta, ami alig 20 perc múlva már a tányérodon lesz
Finom, kiadós és gyorsan elkészíthető ételt keresel? A sajtos-karfiolos tészta pont ilyen. Pestóval még jobban fogod szeretni.

Sajtos, karfiolos tészta, ami alig 20 perc múlva már a tányérodon lesz
Ez is érdekelhet

Második Esély a Procter and Gamble segítségével (x)

Kirándulnál egyet a családdal vagy csak fitten tartanád magad? Esetleg bebringáznál a munkahelyedre? Válaszd a Riverside 500-at! (x)

Mádai Vivien, Ördög Nóra és Tatár Csilla a Triumph tavaszi kampányában tündökölnek (x)

Tavaszi feltöltődés Burgenlandban (x)

beauty and style

Ashley Graham igazi csinibaba: a hatvanas években is kitűnt volna szépségével »

Mintha Palvin Barbi ikertestvére lenne: a 18 éves modellt a világ legszebb lányának választották »

Így viseld a sárgát tavasszal: ezekkel a színekkel mutat a legjobban »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A szeles, hirtelen jött őszi időben még fontosabb az immunrendszerünk védelme. Ebben a karfiol nagy segítségedre lehet. Számos jótékony hatása mellett a kalóriatartalma nagyon alacsony, így kiváló diétás alapanyag. Ráadásul tésztával is nagyon finom, főleg, ha kevés pestót is keversz hozzá.

Sajtos, karfiolos tészta

Hozzávalók:

  • 25 dkg tészta
  • 10 dkg sajt
  • 1 fej karfiol
  • 2 evőkanál pesto
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt szedd rózsákra, és alaposan mosd meg. Főzd puhára sós vízben 10 perc alatt, és szűrd le. Ha szódabikarbónát is dobsz a főzőlébe, nem fog puffadást okozni. A tésztát is főzd meg bő, sós vízben. Akkor az igazi, ha fogkemény. Szűrd le, és öblítsd le hideg vízzel. Nagyjából annyi idő alatt fő puhára, mint a karfiol, így érdemes egyszerre odatenni mindkettőt. 

Egy nagy tálban forgasd össze a tésztát, a karfiolt és a pestót. Ha szükséges, ízesítsd még sóval, borssal, és szórd meg reszelt sajttal. Rögtön tálalhatod is. 

Ezt is szeretjük