Liszt nélküli sajtos, karfiolos muffin: a joghurttól lesz igazán puha
A sajtos-karfiolos muffin jóval diétásabb, mint a pogácsa, de legalább olyan finom.
Ha diétán vagy, sem kell lemondanod a finomságokról, csak kicsit változtass az összetételen. A sajtos-karfiolos nass bármilyen sós sütivel versenyre kelhet. Kevés kalóriát tartalmaz, így bátran ehetsz belőle fogyókúra alatt is. A tésztát felturbózhatod zöldfűszerekkel vagy magokkal.
Sajtos, karfiolos muffin
Hozzávalók 12 darabhoz
- 1 db karfiol
- 20 dkg túró
- 15 dkg sajt
- 2 evőkanál zabpehely
- 2 db tojás
- 1 dl joghurt
- 1 teáskanál citromlé
- 2 teáskanál só
- 1 késhegynyi szerecsendió
- bors
Elkészítés:
A karfiolt szedd rózsáira, majd alaposan mosd meg. Rakd forrásban lévő vízbe, dobj hozzá kevés sót, és tedd hozzá a citrom levét. Így szép fehér marad a karfiol. Kis lángon főzd a zöldséget öt percig, akkor jó, ha roppanós. Szűrd és csepegtesd le. Amikor kihűl, géppel vagy késsel aprítsd össze.
A tésztához a túrót keverd össze a joghurttal, a tojással, a reszelt sajt felével, ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, és add hozzá a zabpelyhet. Végül forgasd hozzá a karfiolt. A muffinformát vajazd ki, vagy béleld ki papírral, és töltsd meg 2/3-ig a masszával. Szórd a tetejére a maradék sajtot. Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd aranybarnára 25-30 perc alatt.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció