Ropogós, sajtos karfiollepény szénhidrát nélkül: ezt edd a hizlaló krumpli helyett
Hozz ki minél többet az egyszerű és egészséges karfiolból! Készíts belőle lepényt, jó sok sajttal felturbózva.

karfiollepeny-receptje
Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

Annyira megváltozott Bella Hadid, hogy sokan nem hiszik el, hogy nem plasztikáztatott »

A pulóver még soha nem volt ennyire nőies: már nem a farmer a legjobb barátja »

Amiért a tej nem jó a bőrnek: tudományosan is igazolva »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ne csak rántva edd a karfiolt, sőt, le­ves­nek és ra­kot­tas­nak is unalmas lehet. Ha újdonságra vágysz, próbáld ki a ropogós, sajtos karfiollepényt! Kínálhatod sültekhez, de akár megkenheted különféle krémekkel, és megpakolhatod felvágottakkal is. Az alapreceptet turbózhatod még zöldfűszerekkel. Bátran ehetsz belőle fogyókúra alatt is. 

Sajtos karfiollepény

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 fej karfiol
  • 10 dkg sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0.5 db vöröshagyma
  • 2 db tojás
  • 2 teáskanál
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt szedd rózsáira, mosd meg, és rakd forrásban lévő vízbe. Főzd öt percig, majd, amikor kihűl, tedd aprítógépbe. Aprítsd össze, akkor az igazi, ha rizsszerű az állaga. Add hozzá a reszelt sajtot, a tojást, az aprított vöröshagymát, az átpréselt fokhagymát, majd ízesítsd sóval, borssal. Ha túl lágy a massza, szórj hozzá kevés paleolisztet.  

 

Egy tűzálló tálat vagy tepsit kenj ki olívaolajjal, és terítsd benne szét a masszát. Akár egyben is megsütheted, de lepényeket is formázhatsz belőle. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Ha szép piros a teteje, kiveheted a sütőből. 

Az aprított karfiolból hihetetlen finomságokat készíthetsz, így akár egészséges, szénhidrátmentes pizzát is. Ne hagyd ki! 

Ezt is szeretjük