Ropogós, sajtos karfiollepény szénhidrát nélkül: ezt edd a hizlaló krumpli helyett
Hozz ki minél többet az egyszerű és egészséges karfiolból! Készíts belőle lepényt, jó sok sajttal felturbózva.

karfiollepeny-receptje
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ne csak rántva edd a karfiolt, sőt, le­ves­nek és ra­kot­tas­nak is unalmas lehet. Ha újdonságra vágysz, próbáld ki a ropogós, sajtos karfiollepényt! Kínálhatod sültekhez, de akár megkenheted különféle krémekkel, és megpakolhatod felvágottakkal is. Az alapreceptet turbózhatod még zöldfűszerekkel. Bátran ehetsz belőle fogyókúra alatt is. 

Sajtos karfiollepény

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 fej karfiol
  • 10 dkg sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0.5 db vöröshagyma
  • 2 db tojás
  • 2 teáskanál
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt szedd rózsáira, mosd meg, és rakd forrásban lévő vízbe. Főzd öt percig, majd, amikor kihűl, tedd aprítógépbe. Aprítsd össze, akkor az igazi, ha rizsszerű az állaga. Add hozzá a reszelt sajtot, a tojást, az aprított vöröshagymát, az átpréselt fokhagymát, majd ízesítsd sóval, borssal. Ha túl lágy a massza, szórj hozzá kevés paleolisztet.  

 

Egy tűzálló tálat vagy tepsit kenj ki olívaolajjal, és terítsd benne szét a masszát. Akár egyben is megsütheted, de lepényeket is formázhatsz belőle. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Ha szép piros a teteje, kiveheted a sütőből. 

Az aprított karfiolból hihetetlen finomságokat készíthetsz, így akár egészséges, szénhidrátmentes pizzát is. Ne hagyd ki! 

Ezt is szeretjük