Ínycsiklandó sajtos húspogácsa

Ezt tedd a szendvicsedbe

Készíts különleges extra vacsorát sajtos húspogácsával! Ez minden eddigit túlszárnyal.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha fel akarod turbózni a szendvicset, süss bele fűszeres, sajtos húspogácsát saját kezűleg. Semmivel nem bonyolultabb, mint a fasírt, csak a hozzávalókban van némi eltérés. Ezt bárkinek sikerül, mert a világ egyik legegyszerűbb receptje. A boltit pedig örökre elfelejtheted.

15774105 4c9fd35761933d05ad3792e6384dbfa2 wm

Sajtos húspogácsa

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg sertés és marha darált hús
  • 15 dkg trappista sajt
  • 1 vöröshagyma
  • 2 teáskanál só
  • 1 teáskanál bors
  • 1 mokkáskanál mustár
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát pucold meg, és nagyobb lyukú reszelőn reszeld le. A kétféle darált húst keverd össze a sóval, a borssal, a mustárral és a hagymával, rakd hozzá a reszelt sajtot. Ha túl lágy lenne a massza, tégy hozzá zsemlemorzsát. Formázz belőle gombócokat, majd kicsit lapogasd meg.

Kezdj olajat hevíteni egy serpenyőben. Rakd bele a pogácsákat, és mindkét oldalukat süsd meg körülbelül hat-hat perc alatt. Ha kész, szedd ki az olajból, majd papírtörlőn csepegtesd le. Sütőben is megsütheted, 200 fokon körülbelül 12 perc alatt lesz szép piros.

15774115 fba749ac97406cabac8cde5c844e0581 wm
Ezt is szeretjük