Sajtos, húsos rakott patisszon: ne sajnáld róla a tejfölt se
Most van a patisszon főszezonja, még finom zsenge, így érdemes belőle laktató, szaftos rakottast is készíteni.
A patisszon az egyik legízletesebb tökfajta, ami rakottasnak is kitűnő alap. Darált hússal és sajttal ízletes, ínyenc ebéd lehet. Semleges íze miatt nagyon változatosan használható fel, könnyen fűszerezhető. A húsos ragu akkor az igazi, ha szaftos. Patisszonvásárláskor érdemes keményebb darabokat választani.
Sajtos, húsos rakott patisszon
Hozzávalók
- 50 dkg darált hús
- 2 db patisszon
- 15 dkg sajt
- 10 dkg bacon
- 2 dl tejföl
- 1 fej vöröshagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db póréhagyma
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A patisszont hámozd meg, távolítsd el a közepét, és vékonyra szeleteld fel. A vöröshagymát aprítsd kockákra, és kevés olajon dinszteld meg. Rakd hozzá a zúzott fokhagymát, a húst, kevergesd fehéredésig, szórd meg sóval, borssal, pirospaprikával.
A felszeletelt patisszon felét rakd egy kiolajozott jénai tál aljába. Kanalazd rá a fűszeres darált húst, és a tetejét borítsd be a maradék patisszonnal és a póréhagymával. Kenj rá tejfölt, szórd meg reszelt sajttal és baconnel. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt.
A patisszon rántva, ropogós bundában is isteni ebéd, és pofonegyszerű.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció