Fűszeres, sajtos húsgombócok tepsiben sütve: nem tocsog az olajban
A sajttal töltött húsgombócokat kínálhatod körettel, de a főzelékeket is feldobhatod velük.

tepsiben-sult-husgombocok
Ez is érdekelhet

Nemzetközi ízélményekkel vár a budapesti ÁRKÁD (x)

Az élet és szerelem diadala - egy rendkívüli, igaz történet Párizsból (x)

Mozdony Matiné, a mozdonyok fesztiválja (x)

beauty and style

Így viseld a poncsót, hogy igazán stílusos legyen: a legegyszerűbb ruhát is feldobja »

Újrakódolják a bőrt: peptidek nélkül nincs ránctalanítás »

Számít a szép bőr az állásinterjún? Sokak szerint a magabiztosság kulcsa »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az ízes húsgombócot sajttal töltve még jobban szeretni fogod. Az elkészítése nem nagy kihívás. Ha olaj helyett tepsiben sütöd, kevesebb kalóriát tartalmaz. Tálaláskor leöntheted paradicsomos vagy tejszínes szósszal. Készíthetsz belőle nagyobb adagot, a fagyasztóban hosszú ideig eláll.  

Sajtos húsgombócok tepsiben sütve

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg sertéshús
  • 20 dkg sajt
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A darált húst rakd egy tálba, add hozzá a tojásokat, majd ízesítsd sóval, borssal, bazsalikommal, aprított vöröshagymával és zúzott fokhagymával. Kezdd összegyúrni, és szórj hozzá annyi zsemlemorzsát, hogy összeálljon. Formázz belőle kisebb golyókat, és mindegyik közepébe nyomj egy darabka sajtot.

 

Pakold a gombócokat sütőpapírral bélelt tepsibe, és locsold meg olívaolajjal. Tedd forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Közben forgasd a golyókat, hogy mindenhol szépen piruljanak. Mielőtt kivennéd a sütőből, teszteld a gombócot. Vágj ketté egyet, ha homogén, biztosan átsült. Rögtön tálalhatod is. 

Érdemes kipróbálni a húsgombócokat paradicsommártással is. Csak kicsit tart tovább az elkészítése. 

Ezt is szeretjük