Fűszeres, sajtos húsgombócok tepsiben sütve: nem tocsog az olajban
A sajttal töltött húsgombócokat kínálhatod körettel, de a főzelékeket is feldobhatod velük.


- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- Hevesi Tamás és Hevesi Kriszta balatoni nyaralója: a kétemeletes ház kívül-belül mesebeli
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
Az ízes húsgombócot sajttal töltve még jobban szeretni fogod. Az elkészítése nem nagy kihívás. Ha olaj helyett tepsiben sütöd, kevesebb kalóriát tartalmaz. Tálaláskor leöntheted paradicsomos vagy tejszínes szósszal. Készíthetsz belőle nagyobb adagot, a fagyasztóban hosszú ideig eláll.
Sajtos húsgombócok tepsiben sütve
Hozzávalók 4 személyre
- 60 dkg sertéshús
- 20 dkg sajt
- 3 evőkanál zsemlemorzsa
- 2 db tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db vöröshagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál bazsalikom
- só
- bors
Elkészítés:
A darált húst rakd egy tálba, add hozzá a tojásokat, majd ízesítsd sóval, borssal, bazsalikommal, aprított vöröshagymával és zúzott fokhagymával. Kezdd összegyúrni, és szórj hozzá annyi zsemlemorzsát, hogy összeálljon. Formázz belőle kisebb golyókat, és mindegyik közepébe nyomj egy darabka sajtot.
Pakold a gombócokat sütőpapírral bélelt tepsibe, és locsold meg olívaolajjal. Tedd forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Közben forgasd a golyókat, hogy mindenhol szépen piruljanak. Mielőtt kivennéd a sütőből, teszteld a gombócot. Vágj ketté egyet, ha homogén, biztosan átsült. Rögtön tálalhatod is.
Érdemes kipróbálni a húsgombócokat paradicsommártással is. Csak kicsit tart tovább az elkészítése.
Még több recept