Sajtos Hasselback-krumpli tejföllel meglocsolva: így lesz csak igazán ropogós kívül
A sajtos, tejfölös Hasselback-krumpli egyszerű, mégis lenyűgöző. Önmagában kitűnő vacsora lehet, de különleges köretként is tálalhatod.

- Úgy szexi, hogy nem mutat túl sokat: divatos szettek, amiket a pánt nélküli felső tesz igazán nőiessé »
- Ezen a testrészen hamarabb mutatkoznak meg az öregedés jelei, mint az arcon: minden, amit a kézbőr ápolásáról tudnod kell »
- Serkenti az emésztést és hosszan eltelít: friss, gyümölcsös smoothie, ami segít beindítani a fogyást »

- Soma lányának esküvői fotója: a 29 éves Hanna különleges menyasszony volt
- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Kvíz! Átmennél most az elsősegélyvizsgán? 8 kérdés, amire nem csak a jogsi miatt kell tudni a választ
- Az 5 legrosszabb élelmiszer, ami rontja a vérkeringést: szűkítik az ereket, emelik a koleszterinszintet
- 22 évesen vesztették életüket a magyar sziámi ikrek: kegyetlenül kihasználták, vásárban mutogatták őket
A sült krumplival soha nem lehet melléfogni. Az aranybarna, ropogós héjú, bevagdosott Hasselback változattal pedig garantáltan lenyűgözöl mindenkit. Sajttal, baconnel megtöltve minden igényt kielégít, a tejföl pedig már csak a ráadás.
Sajtos Hasselback-krumpli
Hozzávalók
- 6 db krumpli
- 10 dkg cheddar sajt
- 0.5 dl olívaolaj
- 5 dkg vaj
- 5 dkg szalonna
- 2 dl tejföl
- zöldhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
Közepes méretű krumplikat válogass össze, majd alaposan mosd meg, és dörzsöld meg mindegyik héját. Éles késsel vagdosd be, de arra figyelj, hogy ne vágd át teljesen. Egy kis tálban keverd össze az olívaolajat, a vajat, a sót és a borsot.
A krumplikat rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, és kend be a fűszeres olajjal. Figyelj, hogy a résekbe is jusson belőle. Tedd forró sütőbe, és 200 fokon süsd 50-60 percig, amíg a krumpli megpuhul, és szép piros lesz. Vedd ki a sütőből, és a mélyedésekbe rakj sajtot, majd süsd még öt percig, vagy amíg a sajt megolvad. A tetejére kenj tejfölt, szórd meg aprított baconnel és hagymával.
A vajjal összetört, tepsiben sült krumpli izgalmas, fantasztikusan krémes köret. Maradék krumplipüréből is tökéletes.
Még több recept