Sajtos Hasselback-krumpli tejföllel meglocsolva: így lesz csak igazán ropogós kívül
A sajtos, tejfölös Hasselback-krumpli egyszerű, mégis lenyűgöző. Önmagában kitűnő vacsora lehet, de különleges köretként is tálalhatod.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Az 53 éves Carla Bruni stílusa egyszerű, de kifinomultan nőies: az egykori francia first lady szettjeit könnyű lemásolni »
- A francia nők kedvenc frizurája pillanatok alatt elkészül: egyszerű konty, ami nőiessé teszi a megjelenést »
- A 73 éves divattervező ruháin szinte az összes szín szerepel: koalás pulóverét még Diana is viselte »
- Angelina Jolie és Brad Pitt középső lánya jól megnőtt: a 14 éves Shiloh olyan magas, mint az anyja
- Ő Zoltán Erika 23 éves lánya: a gyönyörű Zoé le sem tagadhatná az anyját
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
- „Napi 1 szexből 8 havonta 1 lett” - Házaspárok vallomása a szexmentes kapcsolatról
A sült krumplival soha nem lehet melléfogni. Az aranybarna, ropogós héjú, bevagdosott Hasselback változattal pedig garantáltan lenyűgözöl mindenkit. Sajttal, baconnel megtöltve minden igényt kielégít, a tejföl pedig már csak a ráadás.
Sajtos Hasselback-krumpli
Hozzávalók:
- 6 db krumpli
- 10 dkg cheddar sajt
- 0.5 dl olívaolaj
- 5 dkg vaj
- 5 dkg szalonna
- 2 dl tejföl
- zöldhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
Közepes méretű krumplikat válogass össze, majd alaposan mosd meg, és dörzsöld meg mindegyik héját. Éles késsel vagdosd be, de arra figyelj, hogy ne vágd át teljesen. Egy kis tálban keverd össze az olívaolajat, a vajat, a sót és a borsot.
A krumplikat rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, és kend be a fűszeres olajjal. Figyelj, hogy a résekbe is jusson belőle. Tedd forró sütőbe, és 200 fokon süsd 50-60 percig, amíg a krumpli megpuhul, és szép piros lesz. Vedd ki a sütőből, és a mélyedésekbe rakj sajtot, majd süsd még öt percig, vagy amíg a sajt megolvad. A tetejére kenj tejfölt, szórd meg aprított baconnel és hagymával.
A vajjal összetört, tepsiben sült krumpli izgalmas, fantasztikusan krémes köret. Maradék krumplipüréből is tökéletes.
Még több recept