Sajtos Hasselback-krumpli tejföllel meglocsolva: így lesz csak igazán ropogós kívül
A sajtos, tejfölös Hasselback-krumpli egyszerű, mégis lenyűgöző. Önmagában kitűnő vacsora lehet, de különleges köretként is tálalhatod.

sajtos-hasselback-krumpli
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sült krumplival soha nem lehet melléfogni. Az aranybarna, ropogós héjú, bevagdosott Hasselback változattal pedig garantáltan lenyűgözöl mindenkit. Sajttal, baconnel megtöltve minden igényt kielégít, a tejföl pedig már csak a ráadás. 

Sajtos Hasselback-krumpli

Hozzávalók:

  • 6 db krumpli
  • 10 dkg cheddar sajt
  • 0.5 dl olívaolaj
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg szalonna
  • 2 dl tejföl
  • zöldhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Közepes méretű krumplikat válogass össze, majd alaposan mosd meg, és dörzsöld meg mindegyik héját. Éles késsel vagdosd be, de arra figyelj, hogy ne vágd át teljesen. Egy kis tálban keverd össze az olívaolajat, a vajat, a sót és a borsot.

A krumplikat rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, és kend be a fűszeres olajjal. Figyelj, hogy a résekbe is jusson belőle. Tedd forró sütőbe, és 200 fokon süsd 50-60 percig, amíg a krumpli megpuhul, és szép piros lesz. Vedd ki a sütőből, és a mélyedésekbe rakj sajtot, majd süsd még öt percig, vagy amíg a sajt megolvad. A tetejére kenj tejfölt, szórd meg aprított baconnel és hagymával. 
A vajjal összetört, tepsiben sült krumpli izgalmas, fantasztikusan krémes köret. Maradék krumplipüréből is tökéletes. 

Ezt is szeretjük