Fantasztikus, dupla sajtos, cukkinis rakott krumpli - Szaftos, laktató, mégsem terheli meg a gyomrot
Melegben senki nem kívánja a nehezebb ételeket: a sajtos, cukkinis rakott krumpli könnyebb, mint a hagyományos, magyaros változat.

Fantasztikus, dupla sajtos, cukkinis rakott krumpli - Szaftos, laktató, mégsem terheli meg a gyomrot
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Amikor a heti menütervet állítod össze, gondolj az izgalmas, cukkinis rakott krumplira. Sok sajttal, tejszínnel megbolondítva isteni. Igazán laktató, a teteje pedig ropogós. Akár munka előtt is összeállíthatod a rakottast, hogy, amikor hazaérsz, már csak megsütni kelljen.

Sajtos, cukkinis rakott krumpli

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg krumpli
  • 2 db cukkini
  • 20 dkg trappista sajt
  • 10 dkg ementáli sajt
  • 2 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 3 dkg liszt
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 db tojás
  • bors
  • szerecsendió
  • zöldhagyma
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit mosd meg, és főzd 15-20 percig. Arra figyelj, hogy ne legyen túl puha, és ne essen szét. Szűrd le, majd, amikor legalább langyosra hűl, szeleteld fel. A cukkinit is karikázd fel azonos nagyságú darabokra. Hevíts kevés olívaolajat, sózd, borsozd, majd pirítsd meg. Add hozzá a zúzott fokhagymát, és párold még két percig. Szedd ki a cukkinit az olajból.

Verd fel a tojásokat, add hozzá a lisztet, a reszelt sajt felét és a tejet. Ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval. A kivajazott jénaiba rétegezd a krumplit és a cukkiniszeleteket, rétegenként sózd be, és locsold meg a tejszínnel. Öntsd nyakon a tojásos keverékkel, a tetejét szórd meg a maradék reszelt sajttal és zöldhagymával. Tedd forró sütőbe, és 180 fokon süsd szép pirosra 25-30 perc alatt.

Ezt is szeretjük