Fantasztikus, dupla sajtos, cukkinis rakott krumpli - Szaftos, laktató, mégsem terheli meg a gyomrot
Melegben senki nem kívánja a nehezebb ételeket: a sajtos, cukkinis rakott krumpli könnyebb, mint a hagyományos, magyaros változat.
Amikor a heti menütervet állítod össze, gondolj az izgalmas, cukkinis rakott krumplira. Sok sajttal, tejszínnel megbolondítva isteni. Igazán laktató, a teteje pedig ropogós. Akár munka előtt is összeállíthatod a rakottast, hogy, amikor hazaérsz, már csak megsütni kelljen.
Sajtos, cukkinis rakott krumpli
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg krumpli
- 2 db cukkini
- 20 dkg trappista sajt
- 10 dkg ementáli sajt
- 2 dl tej
- 1 dl tejszín
- 3 dkg liszt
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 db tojás
- só
- bors
- szerecsendió
- zöldhagyma
Elkészítés:
A krumplit mosd meg, és főzd 15-20 percig. Arra figyelj, hogy ne legyen túl puha, és ne essen szét. Szűrd le, majd, amikor legalább langyosra hűl, szeleteld fel. A cukkinit is karikázd fel azonos nagyságú darabokra. Hevíts kevés olívaolajat, sózd, borsozd, majd pirítsd meg. Add hozzá a zúzott fokhagymát, és párold még két percig. Szedd ki a cukkinit az olajból.
Verd fel a tojásokat, add hozzá a lisztet, a reszelt sajt felét és a tejet. Ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval. A kivajazott jénaiba rétegezd a krumplit és a cukkiniszeleteket, rétegenként sózd be, és locsold meg a tejszínnel. Öntsd nyakon a tojásos keverékkel, a tetejét szórd meg a maradék reszelt sajttal és zöldhagymával. Tedd forró sütőbe, és 180 fokon süsd szép pirosra 25-30 perc alatt.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció