Sajtos, fokhagymás cukkinifasírt, ami ripsz-ropsz elkészül

A cukkinifasírt finom, ropogós lesz zsemlemorzsa nélkül is, és akár tepsiben is megsütheted.

cukkini-fasirt
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha diétásabban ennéd a fasírtot, készítsd különféle zöldségekből. A kalóriaszegény, de rostban gazdag cukkini remek választás hozzá. Nagy előnye még, hogy a masszába sok sajt kerül, így kevesebb liszt vagy zsemlemorzsa kell bele. Készíthetsz mellé joghurtos mártogatóst is.  

Sajtos cukkinifasírt

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 db cukkini
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A cukkinit mosd meg, törölgesd meg, és reszeld le nagyobb lyukú reszelőn. Sózd meg, és hagyd állni legalább 10 percig. Csavard ki a cukkiniből a nedvességet, majd keverd össze a liszttel, a reszelt sajttal, a tojással, ízesítsd a pépesített fokhagymával és a borssal. Ha túl laza a massza, szórj még hozzá lisztet. 
 

Formázz tetszőleges nagyságú pogácsákat, és rakd forró olajba. Süsd a cukkinifasírt minden oldalát szép pirosra, majd az olajból kivéve csepegtesd le papírtörlőn. Ha diétásabban készítenéd, rendezd a pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe, locsold meg kevés olajjal, told forró sütőbe, és süsd meg 180 fokon 25 perc alatt. Közben a fasírtokat forgasd át. 
A sokoldalú cukkini kiváló savanyúság is lehet. Fűszeres olajban eltéve sokáig friss marad. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük