Sajtos, fokhagymás cukkinifasírt, ami ripsz-ropsz elkészül
A cukkinifasírt finom, ropogós lesz zsemlemorzsa nélkül is, és akár tepsiben is megsütheted.

cukkini-fasirt
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Az öt legjobb esküvős film, amiktől még jobban várod majd a lagzid »

10 évet leradíroz a bőrről ez a házi arcmaszk, ha hetente használod: a japán nők esküsznek rá »

Gyönyörű, hullámos loknik: 5 zseniális hajgöndörítő technika videón »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha diétásabban ennéd a fasírtot, készítsd különféle zöldségekből. A kalóriaszegény, de rostban gazdag cukkini remek választás hozzá. Nagy előnye még, hogy a masszába sok sajt kerül, így kevesebb liszt vagy zsemlemorzsa kell bele. Készíthetsz mellé joghurtos mártogatóst is.  

Sajtos cukkinifasírt

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 db cukkini
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A cukkinit mosd meg, törölgesd meg, és reszeld le nagyobb lyukú reszelőn. Sózd meg, és hagyd állni legalább 10 percig. Csavard ki a cukkiniből a nedvességet, majd keverd össze a liszttel, a reszelt sajttal, a tojással, ízesítsd a pépesített fokhagymával és a borssal. Ha túl laza a massza, szórj még hozzá lisztet. 
 

Formázz tetszőleges nagyságú pogácsákat, és rakd forró olajba. Süsd a cukkinifasírt minden oldalát szép pirosra, majd az olajból kivéve csepegtesd le papírtörlőn. Ha diétásabban készítenéd, rendezd a pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe, locsold meg kevés olajjal, told forró sütőbe, és süsd meg 180 fokon 25 perc alatt. Közben a fasírtokat forgasd át. 
A sokoldalú cukkini kiváló savanyúság is lehet. Fűszeres olajban eltéve sokáig friss marad. 

Ezt is szeretjük