Csirkés lasagne sok sajttal: hétvégi maradékból is tökéletes
A paradicsomos lasagane mellett próbáld ki ezt a csábító, nagyon sajtos, szaftos, csirkés változatot!

csirkes-lasagne
Ez is érdekelhet

Nemzetközi ízélményekkel vár a budapesti ÁRKÁD (x)

Az élet és szerelem diadala - egy rendkívüli, igaz történet Párizsból (x)

Mozdony Matiné, a mozdonyok fesztiválja (x)

beauty and style

Mintás mintással? Ezt a szabályt kövesd, hogy nőies legyen az összhatás »

A legjobb micellás vizek körképe érzékeny, száraz bőrre »

Elfogadásra nevel a Barbie baba: sosem volt ennél fontosabb küldetése »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A rakott tésztát ezerféleképpen elkészítheted. Ha csirke és sok sajt is kerül a lasagnelapokra, csak finom lehet a végeredmény. A húst érdemes feldobni fűszeres, tejszínes keverékkel, így nem kell attól tartanod, hogy száraz lesz a tészta. 

Sajtos-csirkés lasagne

Hozzávalók:

  • 40 dkg lasagne
  • 40 dkg csirkemell
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • olaj

A besamelhez

  • 6 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • bors
  • szerecsendió

A tetejére

  • 15 dkg sajt
  • petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

Ha nincs maradék sült csirke a hűtődben, a húst öblítsd le, vágd fel kisebb darabokra. Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, dinszteld meg benne a felaprított hagymát, majd dobd rá a húst, és pirítsd meg. Ízesítsd sóval, borssal, zúzott fokhagymával, önts rá kevés vizet, és süsd meg. A sült csirkét öntsd le a tejszínnel, és rottyantsd össze.

 

A besamelmártáshoz a vajat olvaszd fel, rakd hozzá a lisztet, és öntsd hozzá a tejet. Kevergetve főzd sűrűre, majd ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval. Rétegezd a hozzávalókat egy tűzálló tálba vagy tepsibe. Alulra önts kevés besamelmártást, majd rakj le egy réteg lasagnelapot, arra a csirke kerül, és folytasd tovább a rétegezést. A tetejére öntsd a besamelt, és szórd meg reszelt sajttal. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd szép pirosra körülbelül 25 perc alatt. Tálaláskor szórd meg aprított petrezselyemmel!
Ha a klasszikus, bolognais változatot készítenéd el, ezzel a recepttel bátran próbálkozhatsz. 

Ezt is szeretjük