Roppanós sajtos csigák: villámgyorsan elkészül az isteni ropogtatnivaló
A sajtos csigák vendégváró finomságnak ugyanolyan tökéletesek, mint tartalmas leves vagy főzelék után második fogásnak.
Ha bolti leveles tésztából készíted a csigákat, nem kell az egész délelőttöt a konyhában tölteni, mégis mindenki kapkodja majd egyiket a másik után. A tölteléket is villámgyorsan összedobod, hisz nem kell főzni, csak összekeverni a hozzávalókat. Akár többféle sajtot is tehetsz bele, a füstölttől még jobb lesz az íze.
Sajtos csigák leveles tésztából
Hozzávalók
- 1 csomag leveles tészta
- 20 dkg sajt
- 10 dkg vaj
- 1 mokkáskanál pirospaprika
Elkészítés:
Ha szükséges, a leveles tésztát olvaszd fel szobahőmérsékleten. Lisztezett felületen nyújtsd ki két-három milliméteresre. A töltelékhez a puha vajat keverd össze jól a reszelt sajt háromnegyedével és a pirospaprikával. Kend egyenletesen a tésztára, majd szorosan csavard fel.
Ezt követően vágd fel ízlés szerint egy-két ujjnyi vastagságú szeletekre, és rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe. A tekercseket ne rakd egymáshoz túl közel, mert sütés közben megnőnek. Szórd meg a tetejüket a maradék sajttal. Told forró sütőbe, és 190 fokon süsd meg 15-20 perc alatt. Amikor a tészta szép piros, kiveheted a sütőből.
Az egyszerre ropogós és szaftos pizzás csigáknak is mindig nagy sikerük van!
Vásárolj Femina Klub bérletet!
Vásárolj bérletet, és vegyél részt a 2025-ös év különleges előadásain, ahol izgalmas témákról hallhatsz elismert szakértőktől és közéleti személyiségektől.
- Kajdi Csaba, aki humorral és őszinteséggel osztja meg tapasztalatait nőkről és élettapasztalatairól "Anyámtól a modellekig" témában. 2025.02.19.
- Steigervald Krisztián, aki a generációk közötti kommunikáció kihívásait tárgyalja "Boomerek és Zoomerek" című előadásában. 2025.04.09.
- Kepes András, aki megmutatja milyen eszközökkel érhetjük el, hogy egyszerre legyünk boldogok, sikeresek és tudatosak. 2025.06.05.
További részletek: feminaklub.hu/
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció