Roppanós sajtos csigák: villámgyorsan elkészül az isteni ropogtatnivaló
A sajtos csigák vendégváró finomságnak ugyanolyan tökéletesek, mint tartalmas leves vagy főzelék után második fogásnak.

sajtos-csiga
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha bolti leveles tésztából készíted a csigákat, nem kell az egész délelőttöt a konyhában tölteni, mégis mindenki kapkodja majd egyiket a másik után. A tölteléket is villámgyorsan összedobod, hisz nem kell főzni, csak összekeverni a hozzávalókat. Akár többféle sajtot is tehetsz bele, a füstölttől még jobb lesz az íze. 

Sajtos csigák leveles tésztából

Hozzávalók

  • 1 csomag leveles tészta
  • 20 dkg sajt
  • 10 dkg vaj
  • 1 mokkáskanál pirospaprika
Recept idők

Elkészítés:

Ha szükséges, a leveles tésztát olvaszd fel szobahőmérsékleten. Lisztezett felületen nyújtsd ki két-három milliméteresre. A töltelékhez a puha vajat keverd össze jól a reszelt sajt háromnegyedével és a pirospaprikával. Kend egyenletesen a tésztára, majd szorosan csavard fel.

Ezt követően vágd fel ízlés szerint egy-két ujjnyi vastagságú szeletekre, és rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe. A tekercseket ne rakd egymáshoz túl közel, mert sütés közben megnőnek. Szórd meg a tetejüket a maradék sajttal. Told forró sütőbe, és 190 fokon süsd meg 15-20 perc alatt. Amikor a tészta szép piros, kiveheted a sütőből. 

Az egyszerre ropogós és szaftos pizzás csigáknak is mindig nagy sikerük van! 

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük