Roppanós sajtos csigák: villámgyorsan elkészül az isteni ropogtatnivaló

A sajtos csigák vendégváró finomságnak ugyanolyan tökéletesek, mint tartalmas leves vagy főzelék után második fogásnak.

Sajtos csigák leveles tésztából
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha bolti leveles tésztából készíted a csigákat, nem kell az egész délelőttöt a konyhában tölteni, mégis mindenki kapkodja majd egyiket a másik után. A tölteléket is villámgyorsan összedobod, hisz nem kell főzni, csak összekeverni a hozzávalókat. Akár többféle sajtot is tehetsz bele, a füstölttől még jobb lesz az íze. 

Sajtos csigák leveles tésztából

Hozzávalók

  • 1 csomag leveles tészta
  • 20 dkg sajt
  • 10 dkg vaj
  • 1 mokkáskanál pirospaprika
Recept idők

Elkészítés:

Ha szükséges, a leveles tésztát olvaszd fel szobahőmérsékleten. Lisztezett felületen nyújtsd ki két-három milliméteresre. A töltelékhez a puha vajat keverd össze jól a reszelt sajt háromnegyedével és a pirospaprikával. Kend egyenletesen a tésztára, majd szorosan csavard fel.

Ezt követően vágd fel ízlés szerint egy-két ujjnyi vastagságú szeletekre, és rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe. A tekercseket ne rakd egymáshoz túl közel, mert sütés közben megnőnek. Szórd meg a tetejüket a maradék sajttal. Told forró sütőbe, és 190 fokon süsd meg 15-20 perc alatt. Amikor a tészta szép piros, kiveheted a sütőből. 

Az egyszerre ropogós és szaftos pizzás csigáknak is mindig nagy sikerük van! 

Ezt is szeretjük