Sajtos csavart rúd: friss, roppanós finomság
A sajtos csavart rúd kiváló vendégváró, tökéletes a házi locsolóknak, ráadásul villámgyorsan elkészül.

sajtos-rudak
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A bolti leveles tészta ismét nagy segítségedre lehet! Pofonegyszerűen ropogós rudat, azaz óriás ropit készíthetsz belőle. Csavarj rajta egyet, hogy még mutatósabb legyen. Extra gyorsan végzel vele, csak nehéz lesz kivárni, amíg kihűl. 

Sajtos csavart rúd

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 10 dkg sajt
  • 1 db tojás
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Ha szükséges, a leveles tésztát engedd fel szobahőmérsékleten, és lisztezett felületen nyújtsd ki két milliméter vastagra. Kend le a villával felvert tojással, és szórd meg sóval, borssal, reszelt sajttal. A kezeddel kicsit nyomkodd bele a tésztába. Éles késsel vagy derelyevágóval vágd fel két centi vastag csíkokra. Egyesével csavard meg a tésztákat egy-két helyen.

Rakd a rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól nagyobb távolságra, kend meg kívülről is tojással, és szórd a tetejére a maradék sajtot. Előmelegített sütőben, 190 fokon süsd szép pirosra körülbelül 15 perc alatt.
Az eredeti grissinit is feltétlenül próbáld ki! Az élesztős tészta sem bonyolult. 

Ezt is szeretjük