30 perces sós, sajtos muffin kukoricaliszttel, brokkolival a közepén: tízóraira is tökéletes
Pogácsa vagy más sós süti helyett is bevetheted a kukoricaliszttel készülő sajtos, brokkolis muffinokat.

- Huawei szupereszköz: az iroda parancsnoki hídja (x)
- A természet ihletet ad (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Idén visszatér az egyik legnépszerűbb hazai gyereknapi program (x)
- 5 tipp, hogy a megfelelő laptopot válaszd az utazáshoz (x)

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- Hevesi Tamás és Hevesi Kriszta balatoni nyaralója: a kétemeletes ház kívül-belül mesebeli
- Nem ébredés után mutatja a valós testsúlyt a mérleg - Mikor kell méredzkedni a tudomány szerint?
Ha szereted a különféle muffinokat, könnyen rákaphatsz a sós változatokra is. Többnyire hasonlóan készülnek, egyszerű kevert tésztából. Remek választás, ha az apró sütikbe zöldséget is rejtesz: a brokkoliban nem fogsz csalódni. Ha kukoricalisztet használsz, élénkebb lesz a színe, ráadásul glutént sem tartalmaz.
Sajtos-brokkolis muffin
Hozzávalók
- 25 dkg kukoricaliszt
- 1 fej kis brokkoli
- 2 db tojás
- 10 dkg sajt
- 2 dl natúr joghurt
- 1 dl olaj
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- só
- bors
Elkészítés:
A brokkolit szedd rózsáira, rakd sós, lobogó vízbe, főzd hét perc alatt roppanósra, majd szűrd le, és csepegtesd le. A sütőport, a szódabikarbónát, a sót, a borsot vegyítsd a kukoricaliszttel. Egy másik edényben keverd ki jól a tojást a joghurttal, az olajjal és a zúzott fokhagymával, majd forgasd össze a száraz keverékkel. Amikor a massza sima, rakd hozzá a reszelt sajtot.
Töltsd a tésztát kapszlikkal bélelt muffinsütőbe, mindegyikbe tegyél brokkolit, majd told előmelegített sütőbe, és süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Ha tűpróba során a tésztába szúrt tűre nem ragad massza, kiveheted a sütőből.
Jó, ha megvan a sima sós muffin alaprecepted is, ezt kedvedre variálhatod!
Még több recept