Isteni brokkolis fasírt sok sajttal: laktat, mégsem terheli meg a gyomrot
Ha sütőben sütöd meg a sajtos, brokkolis fasírtot, kevésbé hizlal, hisz nem szívja meg magát olajjal.

brokkolifasirt
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A brokkoliból is készíthetsz fasírtot, ám még laktatóbb lesz, ha húst is keversz a masszába. Amennyiben csirkemellet használsz, és nem olajban sütöd meg, sokkal diétásabb lesz. A zsemlemorzsát pedig akár zabpehelyre is cserélheted. 

Sajtos-brokkolis fasírt

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált hús
  • 0.5 fej brokkoli
  • 0.5 bögre zsemlemorzsa
  • 2 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A brokkolit mosd meg alaposan, majd szedd rózsáira. Dobd forrásban lévő vízbe, és főzd hét percig. Szűrd le, és csepegtesd le. Amikor kihűl, aprítsd fel. 


A darált húst tedd egy tálba, rakd hozzá a brokkolit, a tojást, az apróra vágott vöröshagymát, fűszerezd sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Szórj hozzá annyi zsemlemorzsát, hogy jól formázható masszát kapj.
 

A húsos keverékből készíts pogácsákat, forgasd zsemlemorzsába, és rakd sütőpapírral bélelt tepsibe. Locsold meg kevés olajjal, és 180 fokos sütőben süsd meg körülbelül 25-30 perc alatt. Közben forgasd át a pogácsákat, hogy egyformán piruljanak.
A brokkoli sajtmártásban is fantasztikus. A sütőben a zöldség jó ropogósra sül. 

Ezt is szeretjük