Ínycsiklandó sajtos-borsós tészta
Nem kell hozzá fél óra
Szakíts a hagyományokkal, próbáld ki a sajtos-borsós tésztát! Az biztos, hogy nem lesz nehéz dolgod.

Ínycsiklandó sajtos-borsós tészta
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Kim Kardashian visszarángatná a múltból a plüssmelegítőt: szívesen felednénk ezt a trendet »

Dúsabbnak tűnik a ritkás szemöldök, ha így formázod: pár lépés a tökéletes fazonért »

David Bowie 65 éves özvegye ugyanúgy néz ki, mint 30 évvel ezelőtt: Iman elfelejtett öregedni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha legközelebb tésztára kívánsz, újíts! Ezt a fogást azért is szeretni fogod, mert hihetetlenül egyszerű, és nem vesz el sok időt az életedből. Arról már nem beszélve, hogy nagyon ízletes. A sajtos-borsós tészta a mascarponétól kellemesen krémes állagú lesz. Kard Éva receptje mindenképpen megér egy próbát.

Sajtos-borsós tészta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20 dkg tészta
  • 15 dkg zöldborsó
  • 10 dkg mascarpone
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 2 evőkanál főzőlé
  • őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

Tégy fel egy lábosban vizet forrni, dobj hozzá kevés sót. Ha lobog, tedd bele a tésztát, majd a zöldborsót. Főzd a borsót puhára, a tésztát pedig fogkeményre körülbelül 12 perc alatt. Ha zsenge a borsó, ráérsz később is vízbe tenni. Ezután szűrd le, csepegtesd le, majd öntsd vissza az edénybe.

Kanalazd rá a mascarponét, ízlés szerint sózd, szórd meg őrölt borssal, adj hozzá körülbelül két evőkanál főzővizet, és alaposan keverd össze. Szedd a tányérra, reszeld le a sajtot, szórd meg vele a tésztát. Parmezánnal különösen finom. Snidlinget, petrezselymet is dobhatsz rá. Frissen az igazi, ne várd meg, amíg kihűl.

Ezt is szeretjük